Nyugdíjba vonul Jim Albaugh, a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója. Az amerikai repülőgépgyár tegnap közölte a hírt, miszerint a 62 éves vezető október 1-jével távozik posztjáról.

Jim Albaugh távozását Jim McNerney, a Boeing Company elnök-vezérigazgatója jelentette be, aki az utódot, Raymond L. Connert is megnevezte.

Jim Albaugh a gyár katonai, Boeing Integrated Defense Systems részlegénél dolgozott vezérigazgatóként, amikor 2009-ben a polgári repülőgépeket gyártó Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója lett. Munkásságnak fontos érdeme, hogy sikerre tudta vinni a többszöri gyártási késedelmet elszenvedő Boeing 787 Dreamliner, valamint 747-8 programokat. Mára mindkét repülőgéptípus szolgálatban áll. Albaugh nevéhez kötődik továbbá a népszerű 737-es típuscsalád legújabb generációjának, a MAX fejlesztési programjának elindítása is.

Albaugh 1975-ben kezdett el dolgozni a Boeing Company-nél, végzettségét tekintve projektmérnök. Utóda az 57 éves Raymond L. Conner hasonlóan régóta, 34 éve dolgozik a vállalatnál. A repülőgép-műszerész végzettségű Conner a Boeing Commercial Airplanes ügyfélkapcsolati alelnöki posztjáról érkezik az elnök-vezérigaztói székbe.

Conner 1977-ben került a Boeinghez, elsőként a 727-es programban dolgozott szerelőként majd később a 777-es és 747-es programok alelnöke, illetőleg igazgatója is lett. Conner az amerikai és ázsiai-óceániai régióért felelős értékesítési alelnöki posztot is betöltötte korábban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Jim Albaugh adta át az első Boeing 787-es Dreamlinert az All Nippon Airways számára tavaly szeptemberben
Forrás: Boeing’s YouTube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!