A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az olasz nemzeti légitársaság tárgyalásokat kezdeményezett az Etihad légitársasággal annak reményében, hogy az Abu Dhabi-i légifuvarozó részvényvásárlással segítené a veszteséges olasz vállalatot. Minderről az il Sole 24 Ore olasz napilap számolt be szombati számában.

Bár az Alitalia és az Etihad eddig nem kommentálták a fejleményeket névtelen források szerint az elmúlt hetekben számos találkozóra került sor a két vállalat vezetőségével, köztük Gabriele del Torchio-val, az Alitalia vezérigazgatójával is.

Gabriele del Torcho vezérigazgatót az idei évben szerződtette a légitársaság azzal a reménnyel, hogy az ő segítségével újra a nyereségesség útjára lehet terelni az olasz légifuvarozót. Tervei szerint az év végéig 300 millió eurós pénzügyi forrásra lesz szüksége a légitársaságnak.

Az olasz nemzeti légitársaságot 2008-ban mentették meg a csődtől, amikor is egy olasz vállalatokból álló konzorcium vásárolta meg az Alitalia-t, köztük az Intesa Sanpaolo bank, az Atlantia útkezelő, valamint az IMMSI holding.


Nem először kerültek napvilágra hírek a két légitársaság kapcsolatáról, azonban korábban az Etihad közlése szerint code-share megállapodásokon kívül egyéb egyezményekről nem folyik tárgyalás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amennyiben ez a felvásárlás megvalósulna, úgy az Alitalia – melyet negyedrészben az Air France-KLM birtokol – lehet a negyedik európai légitársaság az Air Serbia, az Air Berlin és az Aer Lingus után, melyben részvénytulajdonosként van jelen az Etihad Airways.

Az év elején még olyan hírek terjedtek el a sajtóban, miszerint az Air France-KLM az olasz vállalatot teljes egészében felvásárolná, amellyel egy európai óriáscég alakult volna meg. Ezt azonban a francia-holland csoport cáfolta.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!