Új várossal bővül az Austrian Airlines ukrán célállomásainak száma, miután menetrend szerinti járat indul Odesszába. A Bécsből közlekedő útvonalon a flotta Fokker 70-es típusai fognak üzemelni.

Az Austrian egyik Fokker 70-es típusú repülőgépe. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Austrian egyik Fokker 70-es típusú repülőgépe.
(Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

Március 30-tól heti négyszer létesül majd közvetlen összeköttetés az osztrák főváros, Bécs és Ukrajna legfontosabb kereskedelmi központja, Odessza között, ezzel ez lesz az ötödik ukrán város az Austrian kínálatában Dnyipropetrovszk, Lviv, Harkov és Kijev mellett.

Meglepő lehet, hogy éppen a belső zavaroktól, háborús helyzettől szenvedő Ukrajna felé bővít az Austrian, hiszen korábban már egy időre felfüggesztette harkovi és dnyipropetrovszki járatait és visszaállításuk után is csak alacsonyabb számmal üzemeltette őket, ami az európai forgalmukat 2,5 százalékkal 9,4 millió főre csökkentette a tavalyi évben. A légitársaság szerint azonban Ukrajna az egyik legfontosabb kelet-európai piacuk és még mindig nagyon komoly potenciát látnak benne.

Az osztrák légitársaság az útvonalat Fokker 70-es típusaival készül teljesíteni, együttműködésben az Ukraine International Airlines-szal, amellyel kódmegosztó megállapodás van érvényben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!