Sokak által várt útvonalat indíthat a Wizz Air: október 25-től heti rendszerességgel repülhetnek a diszkont légitársaság Airbusai Budapestről Tenerifére.

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A Magyarországon népszerű turisztikai célpontnak számító Kanári-szigetekre október végétől, heti rendszerességgel repülhet majd Budapestről a Wizz Air, amely már megkapta a szükséges engedélyeket a hatóságoktól – az eldiario.es információi szerint.

A Wizz Air egyelőre nem jelentette be az útvonalat és a légitársaság honlapján sem lehet még foglalni a spanyol portál szerint október 25-től elérhető útvonalra.

A diszkont légitársaság március 31-én jelentette be, hogy két új desztinációval, Bolognával és Glasgow-val bővíti tovább Magyarországról elérhető útvonalhálózatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új útvonalak üzemeltetését június 5-én illetve 13-án kezdi meg a légitársaság heti két járattal. A Wizz Air ezen felül növeli a járatsűrűséget két már meglévő útvonalon, június 7-től illetve 18-tól hetente eggyel több járat közlekedik majd Frankfurt Hahnba és Máltára. A Wizz Air jelenleg 42 útvonalat tesz elérhetővé Magyarországról 20 országba.

A Wizz Air április közepén hozta nyilvánosságra a 2015 márciusával záródó egy évre vonatkozó legfontosabb mutatóit. A diszkont légitársaság 18 százalékkal növelte utasszámát egy év alatt 2015. március 31-ig, a kapacitás 17 százalékkal, a töltöttség 1 százalékponttal nőtt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!