Októberben indul újra a TAP budapesti járata, az ismét állami kézben lévő portugál légitársaság korábban tervezett járatai 40 százalékát fogja üzemeltetni ősztől.

Lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a TAP augusztusban 500 oda-vissza járatot fog üzemeltetni, szeptemberre pedig 700-ra emelkedik ez a szám, ami nagyjából a járvány előtti teljesítmény 40 százaléka.

A portugál légitársaság 66 útvonalán állítja vissza a közlekedést augusztus végéig, szeptemberben pedig további 10 összeköttetés válik újra elérhetővé.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Az európai hálózat újraindítása mellett a TAP a hosszútávúaknál is jelentős bővítést hajt végre, összesen heti 18 járat közlekedik augusztustól Brazíliába, az Egyesült Államok hat városa felé 20 járat indul. Európában 30 városba repül majd a TAP a nyár utolsó hónapjában, hetente 329 alkalommal. Szeptember végével újabb két járat indul Brazíliába, 10 Észak-Amerikába, és 169 Európába.

Szolnok Péter, a TAP magyarországi képviselője lapunk megkeresésére közölte, jelenlegi tervek szerint október 22-től a budapesti járat is újra közlekedni fog.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1252/53-as járatpár csütörtökön és vasárnap reggel 8.50-kor indul Lisszabonból és 13.25-kor érkezik meg Ferihegyre, ahonnan 14.10-kor indul vissza és 16.55-kor landol a portugál fővárosban.

A TAP azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a járványhelyzet változásával ad-hoc törlések előfordulhatnak.