A skandináv légitársaság október 26-án búcsút int a majdnem három évtizede a flottában szolgáló McDonnell Douglas MD-80 családnak, hiszen azon a napon teljesíti utolsó járatát Koppenhága és Stockholm között. A magyar repülésrajongók nagy örömére még októberben egy utolsó pillantást vehetünk a típusról.

Az Airline Route portál információi szerint októberben még számos SAS útvonalon közlekedik majd a típus, többek között Bukarestbe, Frankfurtba, Londonba, Moszkvába és Párizsba is szállít majd utasokat az MD-81 és MD-82-es típus tagjai.

A légitársaság az AIRportal.hu kérésére elmondta, hogy várhatóan október 6-án és 20-án, vasárnap érkezik utoljára a SAS flotta MD-80-as család egy tagja Budapestre, méghozzá a 779-es koppenhágai járattal, amely fotósok nagy bánatára késő este, 21:20-kor landol a ferihegyi betonon.

Az elmúlt napokban olyan információk láttak napvilágot, miszerint a légitársaság a téli menetrendben rövid pihenőre küldi a budapesti járatait. Az AIRportal.hu kérdésére Malin Selander, az SAS médiakapcsolatokért felelős vezetője megerősítette, hogy december 1-jéig csökkentett frekvenciával üzemel majd a Koppenhága-Budapest járat, míg decembertől március 1-jéig a járat nem közlekedik Dánia és hazánk fővárosa között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!