Októbertől ingyenes elektronikus vízumot kínál Oroszország a Szentpétervárra és környező Leningrád megyébe utazóknak, ami azt jelenti, hogy nem csak pénzt, de időt is spórolhatunk a vízumügyintézés kihagyásával.

Október 1-jén lép életbe az a vízumkönnyítési rendelet, amely új típusú vízum igénylését teszi lehetővé a Szentpétervárra utazók számára.

Az új vízum egyszeri üzleti és turistacéllal igényelhető elektronikus úton, ingyenes lesz és egy hónapnyi érvényességen belül 8 nap tartózkodást tesz lehetővé Szentpéterváron és Leningrád megyében – olvasható a Konzuli Szolgálat honlapján.

Olcsóbban utazhatunk Szentpétervárra októbertől (forrás: pixabay)

Összesen 53 ország, köztük az összes európai uniós tagállam polgára igényelhet e-vízumot jövő hónaptól, így a magyarok is. Július 1-jén hasonló rendelet lépett érvénybe a Kalinyingrád megyébe utazóknak is. Az ingyenes e-vízum ezen a weboldalon igényelhető. 

Egyébként orosz vízumot szerezni legegyszerűbben utazási irodán keresztül lehet, ám ennek borsos az ára: ha saját meghívóval rendelkezünk, 24 000 forintba kerül, ha az iroda biztosítja a meghívót, akkor 34 000 forintotba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Saját ügyintézéssel pár ezer forinttal olcsóbban megúszható a belépési engedély megszerzése, azonban elég sok utánajárást igényel.

Oroszország többi területére ezentúl is csak vízummal lehet belépni, amelyet minden esetben az utazás előtt kell igényelni, nem elegendő az országba történő belépéskor.

Budapestről Szentpétervárra jelenleg heti ötször repül a Wizz Air, a téli menetrendben ez heti háromra fog csökkenni. Jelenleg legolcsóbban körülbelül 30 ezer forintért vásárolhatjuk meg a retúrjegyet, de az e-vízum bevezetésével jelentősen lecsökkenthetjük az összesített utazási költségeinket.