Idén április 10. és 13. közé esik a húsvét, így ha szabadnapot spórolva szeretnénk elutazni, akkor érdemes kihasználni ezt a négy napot.

A repülőjegyárak általában a megszokottnál magasabbak az ünnepnapokon, például húsvét vagy pünkösd idején, azonban néhány olcsót így is találhatunk az áprilisi hosszú hétvégére. Ha mindenképpen ekkor szeretnénk utazni, nem érdemes sokat várni a vásárlással, ugyanis az időponthoz közeledve több mint valószínű, hogy az árak felfele fognak kúszni.

Az alábbi repülőjegyek csak egy 40x20x25 cm-es kis táskát tartalmaznak, a standard méretű kézipoggyászért fizetni kell. 

Poznań, április 10-13., 14 400 forint (Ryanair)

Lengyelország ötödik legnagyobb városa igazi ékszerdoboz, hangulatos utcácskái és színes épületei elvarázsolják az odalátogatókat. Poznań legfőképpen reneszánsz stílusú óvárosáról híres, a kultúra és művészet kedvelői számára tökéletes választás lesz. 

Poznańt színes épületei teszik hangulatossá (forrás: Pixabay)

Brüsszel (Charleroi), április 10-14., 10 500 forint (Wizz Air, Discount Clubbal, anélkül 17 000 forint) 

Egy szabadnap felhasználásával akár négy teljes napra elutazhatunk Belgiumba húsvétkor. Brüsszel nem szűkölködik a látnivalókban, amelyek közül a leghíresebb talán az Atomium emlékmű, azonban a városlátogatást érdemes kiegészíteni az egyik leghangulatosabb európai kisváros, Brugge meglátogatásával. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Charleroi repülőtérről könnyen eljuthatunk Brugge-be is (forrás: Pixabay)

Rimini, április 10-13., 20 900 forint (Ryanair)

Az olasz üdülővárosba igen jutányos áron utazhatunk el húsvétkor. Fürdeni még nem lehet a tengerben, de unatkozni így sem fogunk, ugyanis a város híres az éjszakai életéről és szórakozóhelyeiről. Érdemes beiktatni egy napot a Riminitől csupán 20 kilométerre fekvő San Marino meglátogatására, a városállam busszal könnyen elérhető. 

Ha Riminiben járunk, érdemes a festői San Marinóba is átugrani (forrás: Pixabay)