Több közel-keleti úti célra is repülnek Budapestről a diszkont légitársaságok, így ha az ott-tartózkodás sok esetben nem olcsó, de az odajutás viszonylag kedvező árakon megoldható. 

Korábban írtunk a Budapestről elérhető egzotikus közép-ázsiai úti célokról, mint például Nur-szultan, Kutaiszi és Baku, ahová 20-50 ezer forintos repülőjegyár a jellemző, de az egyéb költségeken (szállás, étkezés és közlekedés) rengeteget lehet spórolni, hiszen mindhárom város árszínvonala jóval a budapestié alatt van.

A Budapestről fapadosokkal elérhető közel-keleti helyeken jóval drágább az élet, a repülőjegyet azonban néhány esetben nagyon jó áron vásárolhatjuk meg. Eilatba akár 10 ezer, Ammánba akár 15 ezer forintért, Dubajba pedig 30-40 ezer forintért is lehet retúrjegyet találni. 

Eilat és Tel Aviv (Izrael)

Ha Izraelbe utazunk, nem árt felkészülni arra, hogy minden közel kétszer annyiba kerül, mint itthon. Eilatba a hét négy napján (hétfő, szerda, péntek, szombat) juthatunk el fapadossal (Wizz Air és Ryanair), így nem csak egy hetes periódusra utazhatunk ide, hanem akár egy hosszú hétvégére is. Tel Avivba napi több közvetlen járat üzemel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Izraelben télen is 20 Celsius-fok körüli az átlaghőmérséklet, így tökéletes választás, ha télből a nyárba szeretnénk utazni. 

Wizz Discount Club tagsággal Eilatba akár 6400 forintért is találhatunk retúr repülőjegyet (például január 17-22.), de a Ryanairnél is sorakoznak a 10 000 forint alatti jegyek. Tel Avivba 12 700 forintba kerül a legolcsóbb út (január 12-15., Ryanairrel).

Eilat Izrael üdülőparadicsoma (forrás: pixabay)

Ammán (Jordánia)

Szintén népszerű téli fapados úticél Budapestről a jordán főváros, hiszen az átlaghőmérséklet 15-20 Celsius-fok körül alakul. A Ryanair a téli menetrendtől kezdődően heti két alkalommal, szerdán és vasárnap üzemeltet járatot Budapest és Ammán között. 

Jordánia olcsóbb Izraelnél, viszont a vízum meglehetősen drága, és legnépszerűbb látnivalóját, Petra romvárosát sem olcsó megnézni. Az egynapos belépő 50 jordán dínárba, azaz körülbelül 20 000 forintba kerül, a két napos 3000 forinttal több. 

Kutatásunk szerint a legolcsóbban január 19-22. között juthatunk el Ammánba, csupán 12 700 forintért.

A jordániai Petra csak úgy vonzza a turistákat a világ minden tájáról (forrás: pixabay)

Dubaj (Egyesült Arab Emírségek)

A téli menetrendtől kezdődően a Wizz Air napi járatra vált Dubaj felé, amelynek hatására a jegyárak csökkentek erre a periódusra, így akár 50 000 forint alatt is találhatunk retúr utazást a városba.

Dubaj a fényűzésről és csillogásról híres, nem olcsó hely. A fogyasztói árak átlagosan 60 százalékkal magasabbak, mint Budapesten, a szállásárak azonban meglepően kedvezőek: akár 20-25 000 forintért is megszállhatunk egy 4 csillagos hotel két személyes szobájában három éjszakára.

Leginkább a téli hónapokban érdemes elutazni Dubajba, ugyanis nyáron nagyon meleg van, a 40-45 Celsius-fokos (ráadásul párás) hőség sem ritka.

Például január 22-26. között 47 000 forintba kerül a repülőjegy (Wizz Discount Clubbal 40 600).

Dubajba napi járata lesz a Wizz Airnek október végétől kezdődően (forrás: pixabay)

Megjegyzés: a fenti árak retúr repülőjegyre vonatkoznak, kis kézipoggyászt tartalmaznak.