Michael O’Leary csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az első hat hétben 120 ezer utast szállítottak Budapestről. A gépek 90%-a pontosan érkezett, az utasok 50%-a kevesebb, mint 10 eurót fizetett a jegyért, míg 90%-uk 50 eurónál kevesebbe került a repülőjegy. “Nem kerestünk semmit, igazából jótékonysági szervezet vagyunk” – mondta el Michael O’Leary.

A Ryanair budapesti bázisán a repülőgépek férőhely-kihasználtsága februárban 60% körül volt, márciusban meghaladta a 70%-ot, a foglalások alapján pedig áprilisban a Ryanair cégszintű 82-82%-os átlaga felett lehet a load factor a magyar piacon. A budapesti az egyik legdinamikusabban növekvő piac, ami a bázisnyitásokat illeti – közölte a vezérigazgató. Míg a többi városban 4-5 hónapba telt, mire elérte a megcélzott, 80% feletti load factort a társaság, addig Budapesten ezt 6 hét alatt sikerült teljesíteni – tette hozzá.

Szívből szeretnénk köszönetet mondani a Ryanair személyzetének és a Budapest Airportnak a segítségükért és támogatásukért, amivel hozzásegítették a Ryanair-t, hogy több, mint 90%-os pontossággal tudjon üzemelni az elmúlt két hét folyamán – mondta el O’Leary.

A forgalom 72%-a külföldről bejövő volt az elmúlt másfél hónapban, ami a magyar turizmus szempontjából kedvező – mondta a légitársaság. A légitársaság elindította magyar oldalát, és ígéretet tett rá, hogy a nyári menetrendben, vagyis szeptember 30-ig nem lesz változás a célállomásokban.

Az írországi légitársaság egy év alatt több mint 2 millió utasra számít a magyar fővárosból, ezzel számításaik szerint 2000-nél is több munkahelyet tartanak fenn.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair a Malév február 3-i leállását követően érkezett vissza Budapestre (egyszer már elhagyta a repteret mert sokallta a díjakat). Február 17-én két géppel indult, március 26-ra már 5 repülőgéppel üzemel erről a bázisról. A Budapest Airporttal tárgyalnak arról, hogy a téli szezonra több repülőgépet hozzanak Budapestre.

A 2012-es nyári, nagyon kedvező foglalásoknak és a rendelkezésre álló 5 repülőgépnek köszönhetően, 1 millió hellyel szeretnénk megünnepelni a Budapestről elérhető 30 utat. A jegyek 999 ft-tól állnak rendelkezésre, Európán kersztül, májusi utazás során. Mivel az árak őrülten alacsonyak, kétség kívül hamar el fognak fogyni, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy azonnal foglalják le azokat a www.ryanair.com oldalon.

Fotók: Csemniczky Kristóf / AIRportal.hu (korábbi felvételek), Samu Ádám / AIRportal.hu

Forrás: MTI, Portfolio.hu

Korábbi cikkeink:
Megérkezett Budapestre a Ryanair (fürdőruhás csajok minden mennyiségben!)
Nagy visszatérés: Újra Ferihegyen a Ryanair!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!