Véglegesítette 175 darab Boeing 737-800NG típusú utasszállító repülőgépre tett előrendelését a Ryanair. Az ír ultra low-cost légitársaság a listaárakat alapul véve 15.6 milliárd dollárt költ új gépeire. Ez a Boeing eddigi legnagyobb rendelése, amelyet európai légitársaságtól kapott.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a légitársaság egyik, külön erre az alkalomra felmatricázott Boeing 737-800-asával érkezett Párizsba, a Le Bourget-ra, hogy ünnepélyesen aláírja az amerikai gyártónál idén márciusban szándéknyilatkozat formájában megelőlegezett nagy volumenű géprendelési szerződést. A Boeing Commercial Airplanes részéről Ray Conner, elnök-vezérigazgató vett részt a ceremónián.

Michael O’Leary és Ray Conner Párizsban. (Fotó: Boeing Company)


A Ryanair gépparkja jelenleg 303 darab Next Generation típuscsaládba tartozó wingletes Boeing 737-800-ast számlál, amellyel a cég a típus legnagyobb flotta üzemeltetője. Az első 737-800-as 1999-ben került átadásra a Ryanair számára.

A mostani szerződéssel a Boeing 737-es teljes rendelésállománya több mint 11000 darab fölé kúszott. A gyártó hátraléka 3400 gép, vagyis jelen állás szerint ennyi 737-est kell még gyártani a megrendelők részére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kapcsolódó cikk, előzmény Nem vásárol 737 MAX típusokat a Ryanair

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!