A Colombo központtal működő légitársaság május 1-jén teljes jogú tagja lett a oneworld szövetségnek. A SriLankan Airlines a oneworld legnagyobb bővítési időszakában tizenötödikként csatlakozott az elit klubhoz.

Az indiai szubkontinensről a SriLankan Airlines az első tagja a 15 éve indult oneworld légiszövetségnek. A szigetország zászlóvivő légitársasága a hongkongi Cathay Pacific támogatásával sikeresen véghezvitte a certifikációs folyamatot és biztosította a többi tag légitársaságot, hogy képes a szövetség berkein belül nyújtandó minőségi szolgáltatások megfelelő színvonaláról gondoskodni.

A oneworld hálózata két új desztinációval bővült: Ceylon szigetén Hambantota, valamint Indiában Tiruchirapalli. A két új város mellett a SriLankan Airlines segítségével a dél-ázsiai piacon vezető szerephez juthat a oneworld, mely a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiója.

A SriLankan Airlines a szövetséghez csatlakozva 150 ország, közel ezer desztinációjára kínálhat jegyeket és utasai világszerte használhatják a szövetségi várókat. A FlySmiLe, mely a ceyloni légi vállalat saját törzsutas programja, integrálódik a oneworld közös törzsutas programjába, így a 14 másik szövetséges járatain is gyűjthetik a pontjaikat, vagy igénybe vehetik az extra szolgáltatásokat a SriLankan Airlines hűséges utasai.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A SriLankan Airlines oneworld festésű Airbus A330-200-as típusú gépe előtt pózoló 15 légi kisasszony a szövetséges légi társaságokat képviselik. (Fotó: SriLankan Airlines) | © AIRportal.hu

A SriLankan Airlines oneworld festésű Airbus A330-200-as típusú gépe előtt pózoló 15 légi kisasszony a szövetséges légi társaságokat képviselik. (Fotó: SriLankan Airlines)


Az első járat, mely már a oneworld égisze alatt repült az UL318-as járatszámot viselte és Colombóból indult Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba.

A oneworld legnagyobb bővítési időszakában van, március 31-én csatlakozott a szövetséghez a LATAM Group két tagja közül a brazil TAM, mivel a chilei LAN már 13 éve erősíti a szövetséget, illetve a világ legnagyobb légitársaságává egyesülő American Airlines Groupot létrehozó páros közül a US Airways, mely korábban a rivális Star Alliance tagja volt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!