A mai naptól kezdve teljes jogú tagjává vált a oneworld légiszövetsgének az Air Berlin. Európa hatodik és Németország második legnagyobb légitársasága, amely Budapestre is közlekedtet járatatokat immáron a oneworld légiszövetség tagságával együttjáró előnyöket is fel tudja kínálni utasainak.

2012. március 20-tól kezdve teljes jogú oneworld taggá vált a német Air Berlin légitársaság. A csatlakozással egyidőben vált taggá az Air Berlin leányvállalata, a bécsi székhelyű NIKI légitársaság is.

A csatlakozási ünnepséget a Berlin Brandenburg Repülőtéren tartották, amely az első légitársasági sajtóesemény az új repülőtér történetében. A Brandenburg nemzetközi repülőtér június 3-tól, annak hivatalos üzemkezdetétől lesz az Air Berlin bázisrepülőtere, amely vadonatúj terminálépületének előterén most először parkolt utasszállító repülőgép. A jeles alkalomból az Air Berlin itt mutatta be először első oneworld szövetségi festést viselő repülőgépét, amely egy szélestörzsű Airbus A330-200-as. A ceremóniára ugyancsak ellátogatott egy hagyományos társasági festést viselő wingletes Boeing 737-800 típusú (D-ABKU) Air Berlin gép is.

Spotter info: Az Air Berlin oneworld szövetségi festést viselő repülőgépének adatai: Típus: A330-223, Lajstroma: D-ABXA, gyári száma: 288. A gép 2011.08.11. óta teljesít szolgálatot a flottában.

Az Air Berlin, amely 40 ország 162 célállomására üzemeltet járatokat és 2011-ben több, mint 35 millió utast szállított fontos szereplője lesz a légiszövetség európai hálózatának, különösen, ami a közép-, és kelet-európai régiót érinti. A oneworld tagság révén 150 ország 800 városát kitevő nagyságúra bővült az Air Berlin és a szövetség közös hatóköre.

A oneworld légiszövetség jelenleg 11 tagot számlál: az Air Berlint, az American Airlinest, a British Airwayst, a Cathay Pacific-et, a Finnairt, az Iberiát, a Japan Airlinest, a LAN-t, a Qantast, a Royal Jordaniant és az S7-est.
A légiszövetség közleményének igencsak udvarias fogalmazása szerint az egykori magyar nemzeti légitársaság, a Malév “inaktív” tagja a oneworldnek. A Malév Duna Club törzsutasprogram tagok az Air Berlin korábbi bejelentése szerint átjelentkezhetnek a légitársaság topbonus programjába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!