Önjáró poggyászvontatót tesztel Toulouse repülőterén az Air France, ennek segítségével a légitársaság gyorsabbá tenné a csomagszállítási folyamatot, egyúttal növelné a forgalmi előtér biztonságát is.

A British Airways után az Air France is autonóm poggyászvontató járművet tesztel, amellyel javítana a járatok pontosságán és biztonságosabbá tenné a forgalmi előtereket a légikikötőkben.

Az AT135 elnevezésű poggyászvontató több elismert légiközlekedési szereplő szoros együttműködésének eredménye. 

Feladatai elvégzéséhez a jármű szenzorokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik teljes környezete érzékelését, a jármű nagy pontosságú pozicionálását és az akadályok észlelését.

Az önvezető jármű a következőképpen működik: az utasok poggyászait a járműhöz kapcsolható konténerbe helyezik, majd beprogramozzák egy érintőképernyőn, hogy mely repülőgéphez kell eljutnia terhét. Amint megközelíti az adott légijárművet, megáll, ez után egy poggyászrakodó veszi át az irányítását, és a csomagokat a repülőgépbe helyezi. Ezután a jármű ugyanazon az útvonalon visszatér a poggyászválogató területre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Air France növelné a járatok pontosságát az autonóm poggyászvontatóval (forrás: Air France)

“Az Air France célja az autonóm poggyászvontató üzembe helyezésével és integrálásával az üzemelési folyamatokba az, hogy optimalizálja működési tevékenységét, és javítsa ügyfeleinek utazási élményét. Ez a teszt az első lépés az autonóm járművek szélesebb körű bevezetéséhez” – jelentette ki Vincent Euzeby, a légitársaság informatikai és technológiai innovációért felelős vezetője.

Toulouse repülőtere egy videót is közölt a poggyászvontató működéséről: