Szerdán a délutáni órákban fennakadások voltak a légiforgalomban Horvátország nagy része felett, mert egyes hírek szerint áramkimaradás miatt leállt a légiforgalmi irányítás. Az áthaladó légiforgalom nagy része Ausztria és Magyarország felett kerülte meg a horvát légteret, így Magyarország déli része felett is jelentősen megnőtt a forgalom.

A zágrábi repülőtérről induló járatok egy részét törölték, más része késve indult el, ahogy a Qatar Airways 210-es járata is, amely Zágráb – Budapest között közlekedik.

A Qatar Airways A7-ADY lajstromjelű A321-es gépe nem a megszokott útvonalon, hanem déli, dél-keleti irányba indult Zágrábból, majd Bosznia légterében fordult Budapest felé az fr24.com radarképe szerint. A járat a Budapest Airport járatinformációs oldala szerint több, mint 2 órás késéssel érkezik meg Zágrábból Budapestre.

Update: Az esti órákban ugyan csökkentett kapacitással, de megnyitották a horvát légteret. Az üzemzavart egyes értesülések szerint a Magyarországot az esti órákban dél-nyugat felől elérő vihar okozta.

A légiforgalmi irányítás legfontosabb feladata a légijárművek közti megfelelő elkülönítés biztosítása, így amennyiben a légiforgalmi irányítás nem képes ellátni a feladatát például radarjel kiesés vagy egyéb műszaki hiba miatt, akkor az érintett légtérben korlátozásokat kell bevezetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Flightradar24.com | © AIRportal.hu

Forrás: Flightradar24.com

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!