16 milliárd dolláros szolgáltatási szerződést kötött az Emirates és a GE Aviation a GE9X hajtóművek karbantartására, javítására és felújítására vonatkozóan, amelyek 12 évig hajtják majd a légitársaság 150 repülőgépet számláló Boeing 777X flottáját. A szerződés az Emirates eddigi legnagyobb értékű MRO-szolgáltatási, vagyis karbantartási, javítási és felújítási szerződése.

A 2013-as Dubaji Légi Szalonon az Emirates rekordértékű, 76 milliárd dolláros rendelést írt alá 150 Boeing 777X ikermotoros repülőgépre, amelyeket a GE új GE9X hajtóművei működtetnek majd. Az amerikai kereskedelmi repülés legnagyobb értékű és egyúttal a GE Aviation eddigi legnagyobb kereskedelmi repülőgép-hajtóműre vonatkozó rendelése 300 darab GE9X hajtóműről szólt, amelyek listaára közel 16 milliárd dollár.

Az Emirates továbbá egy második, 36 millió dollár értékű, 12 évre szóló szolgáltatási szerződést is aláírt a GE Aviation-nel, amelynek értelmében a GE végzi majd a légitársaság tulajdonában lévő összes Boeing 777 modell repülőelektronikai rendszerének, áramforrásának és mechanikai rendszereinek karbantartási és állomány-felmérési munkálatait, illetve további 44 Boeing 777-300ER modellét is, amelyek kiszállítása még folyamatban van. A GE lesz felelős az Emirates Boeing 777 flottájának karbantartási és fejlesztési szolgáltatásaiért, megerősített dubaji menedzsmenttel és készlettel. A dubaji központ működését a GE nagy-britanniai, amerikai és ázsiai felújítási, átalakítási és logisztikai egységei is támogatják majd.

„A modern és hatékony flotta az Emirates sikerének alapja. A repülőgép- és hajtóművásárlás hosszú távú befektetés és elköteleződés, ami számos más szolgáltatás igénybevételét is megköveteli a repülőgép teljes élettartama alatt, így új munkahelyeket teremt és támogatja a repülőgépgyártás beszállítói láncát” – mondta el Őfelsége Ahmed bin Saeed Al Maktoum Sejk, az Emirates Airline és Csoport elnök-vezérigazgatója.

„Az Emirates jelenleg több mint 100 Boeing 777-es modellben használ GE motort. Az évek során sikeres kapcsolatot építettünk ki a GE csapattal és számos területen együttműködünk. Megosztjuk a technológiai és innovációs ismereteinket, és együtt dolgozunk a legmodernebb technikával felszerelt dubaji hajtómű-karbantartási központunkban is. Örömmel tölt el minket, hogy ez az együttműködés immár a GE9X hajtóművekkel működő Boeing 777X flottára is kiterjed.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A GE9X OnPoint megállapodás véglegesítése még erősebbé teszi a GE és az Emirates kapcsolatát. Átfogó karbantartási, javítási és felújítási szolgáltatásokat nyújtunk majd a berendezés-gyártás mellett, hogy biztosítsuk a hajtóművek kifogástalan állapotát” – mondta el David Joyce, a GE Aviation elnök-vezérigazgatója.

Az OnPoint megoldások személyre szabott szolgáltatási megállapodások, amelyeket teljes mértékben az adott légitársaság működési és pénzügyi igényeihez igazítanak. Az egyezmények létrejöttének célja, hogy csökkentsék a megrendelő tulajdonosi költségeit és maximalizálják a tulajdonukban lévő eszközök kihasználtságát. Az OnPoint szolgáltatások a GE globális hálózatának támogatását élvezik, és átalakításokra, eseti helyszíni javításokra, új és használt, üzemképes alkatrészek biztosítására, javítására, technológiai fejlesztésekre, motor lízingre, valamint integrált rendszerek támogatására, illetve diagnosztikájára terjednek ki.

Az Emirates működteti a világ legnagyobb GE90 hajtóművekkel felszerelt Boeing 777-300ER flottáját, több mint 100 üzemben levő és 40 kiszállításra váró repülőgéppel. A légitársaság rendelkezik továbbá a világ legnagyobb GP7200 hajtóművel működő A380-as flottájával is, amelynek hajtóműveit az Engine Alliance, a GE Aviation és a Pratt & Whitney közös vállalata gyártja.

A GE Aviation kimagasló szerepet játszik az Emirates egyre nagyobb léptékű hajtómű-nagyjavítási folyamatában a légitársaság új és korszerű motorkarbantartási központjában, Dubajban.

Az Emirates 242 repülőgépéből álló flottájával 80 ország több mint 140 célállomásába repül a világon. Hetente több mint 1500 Emirates gép hagyja el Dubajt hat kontinens különböző állomásai felé.

A GE Aviation a GE működési egysége, amely a kereskedelmi, katonai, üzleti és általános célú repülőgépek sugármeghajtású és turbólégcsavaros hajtóműveinek, alkatrészeinek és integrált rendszereinek világvezető gyártója. A GE Aviation nemzetközi szolgáltatói hálózattal működik, amely világszerte támogatja szolgáltatásait. További információ a http://www.ge.com/aviation oldalon található.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!