Óriási winglet rendelést adott le a Southwest Airlines. A low-cost modellben működő amerikai légitársaság 268 szárnyvég-szettre írt alá szerződést az Aviation Partners Boeing (APB) vállalattal – adta hírül a Flightglobal légiközlekedési hírportál.

Történetének eddigi legnagyobb egyösszegű megrendelését kapta a wingleteket gyártó Aviation Partners Boeing miután a Southwest Airlines összesen 268 blended típusú szárnyég-szettre írt alá szerződést. A wingletek a légitársaság Boeing 737-700, valamint -800 típusú utasszállítóin kerülnek majd kiépítésre.

A dallasi székhelyű Southwest először 2003-ban adott le megrendelést, már szolgálatban álló Boeing 737-700-asainak utólagos winglet ellátására, majd három évvel később a korábbi, Classic típuscsaládba tartozó 737-300-asaira rendelt üzemanyag fogyasztás csökkentő hatású szárnyvégeket – írja a portál tudósítója.

A most leadott rendeléssel a Southwest Airlines teljes Next Generation Boeing 737-es flottája wingletes lesz. A vállalat ráadásul a költséghatékonyság jegyében újratervezett 737 MAX család első megrendelője is, ami azt jelenti, hogy az új, kettős tollazatú, Advanced Technology Winglet (lásd. jobbra) bevezetője is lesz.

A Southwest Airlines összesen 150 darab Boeing 737 MAX típust rendelt, amelyek szállításai a gyártó részéről várhatóan 2017-ben veszik kezdetüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 500 gépet is meghaladó flottájával a Southwest több, mint 150 millió dolláros évi üzemanyag megtakarítást érhet el a wingleteknek köszönhetően, ami a szén-dioxid kibocsátásban is igen szép, évi 580.000 tonnás csökkenést jelent – hívta fel rá a figyelmet Darren Waltier, az APB értékesítési igazgatója.

Wingletekkel szerelt Southwest Airlines Boeing 737-700NG (Fotó: Aviation Partners Boeing)

Southwest Airlines Boeing 737 MAX rendering – amikor a Boeing még nem a kettős tollazatú szárnyvégben gondolkodott (Forrás: Boeing Company)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!