Egy erőszakos utas miatt megszakította útját Budapesten, szombaton nem sokkal nulla óra után a Qatar Airways Frankfurt – Doha járata.

Az AIRportal.hu információi szerint egy 26 éves, kuvaiti állampolgárságú férfi utas őrjöngeni és randalírozni kezdett a repülőgép fedélzetén és dulakodásba keveredett a járat személyzetével. Az utast, aki feltehetően valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állt a járat személyzete a többi utas segítségével megfékezte és leszíjazták. A dulakodás során az egyik légiutaskísérő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A járat, melyet a légitársaság A7-ACC lajstromjelű, Airbus A330-202 típusú gépe teljesített Arad térségében fordult vissza Budapest felé, majd megkezdte a süllyedést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Az A330-as 0:19-kor rendben leszállt Ferihegyen a 31R futópályára, majd begurult a 278A állóhelyre, ahol az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat munkatársai várták a repülőgépet. Az AMS munkatársai az érintett utast eltávolították a gép fedélzetéről, nyugtatót adtak be neki, majd átadták az OMSZ leriasztott mentő egységének, akik a toxikológiára szállították.

Az AMS munkatársai légiutaskísérő könnyű sérüléseit a helyszínen ellátták, majd a járat a hajnali órákban folytatta útját Doha felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítve: 2014. július 19. 01:03

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!