Flottájába vette első Sharklet szárnyvéggel ellátott Airbus A320-as típusát az Aeroflot, amely Oroszországban elsőként állít szolgálatba ilyen kiegészítővel a toulouse-i gyárból származó repülőgépet.

Az orosz nemzeti légitársaság flottájának első Sharkletes Airbusa a neves kémikus, Alexander Butlerov nevét viseli és VQ-BRV lajstrommal kezdi meg rövidesen működését a menetrendszerű forgalomban.

A CFM56 típusú hajtóművekkel szerelt repülőgép fedélzete két-osztályos elrendezésben összesen 158 utas szállítására alkalmas, amelyből nyolcan foglalhatnak helyet a tágasabb, üzleti kabinrészben.


A Sharklet az európai repülőgépgyár legújabb szárnyvég-technológiája, amelyet az új generációs A320neo családhoz fejlesztettek, de opcionális kiegészítőként a jelenlegi A320ceo (current engine option) típushoz is rendelhetővé tettek.

A 2.4 méter magasra felnyúló Sharklet amilyen látványos, legalább annyira hasznos is, mivel akár 4%-os üzemanyag takarékosságot is el lehet vele érni. A kevesebb fogyasztás révén az üzemeltetők 100 tengeri mérfölddel hosszabb útvonalakra, vagy 450kg-mal nagyobb hasznos teherrel repülhetnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!