Hétórás, Sydney-ből induló és ugyanoda visszatérő repülőutat hirdetett meg októberre a Qantas, hogy a repülés szerelmesei újra átélhessék az élményt, ha már országon belül sem utazhatnak.

A helyi Nine hírcsatorna utazási mellékletének beszámolója szerint a különleges járatot az ausztrál légitársaság Boeing 787-9-es Dreamlinere teljesíti, a gép Sydney-ből október 10-én száll fel.

Az első nonstop Perth-London járatot a légitársaság speciális festésű Boeing 787-9 Dreamlinere teljesítette. (Forrás: Qantas)

Ezután az Új-Dél-Wales-i partszakasz felett repül majd, aztán Queensland állam és Brisbane, az Aranypart, a Whitsundays-szigetek, illetve a nagy korallzátony következik. A sydneyi leszállás előtt útba ejtik Ausztrália egyik legismertebb jelképét, az ország középső területén lévő Uluru hegyet (Ayers Rock), és az azt magába foglaló Kata Thuta Nemzeti Parkot.

A fedélzeten egy mesterszakács fogásait tálalják fel, az utasok ajándékcsomagot kapnak, a járat előtt pedig aukción tehetnek szert a nemrég kivont Boeing 747-esek egy-egy alkatrészére.

Az egészségügyi előírások miatt mindössze 149-en lehetnek a járaton, a jegyeket a Qantas rekordidő, 10 perc alatt eladta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Alan Joyce vezérigazgató szerint több törzsutasuk is jelezte: korábban hetente utaztak, és mostanra hiányozni kezdett nekik a repülőgépek fedélzete, az egész élmény, ezért is tervezték meg a rendkívüli járatot. Jelezte, hogy ha lesz igény, akkor a jövőben is szerveznek majd hasonló, országnéző utazásokat.

A napokban a Qantas és a Virgin Australia együtt kérték a kormányt, hogy kezdje el a határok megnyitását a külföldi turisták előtt, de az ország vezetése egyelőre annyit tett, hogy növelte a külföldi beutazókra vonatkozó kvótát.