A múlt héten a kassai repülőgép-múzeum szakemberei összeszerelték a tavaly Győr mellől Szlovákiába szállított HA-MOI lajstromjelű Il-18-ast.

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

Fotók: Szlovák Technikai Múzeum

A korábban étteremként használt, majd annak megszűnését követően az utóbbi 10 évben rendkívül rossz állapotba került repülőgépet a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő AEROPARK repülőgép-múzeumot üzemeltető, Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (LKK) vásárolta meg korábbi tulajdonosától.

Amint azt korábban megírtuk, a repülőgép az LKK és a kassai Szlovák Technikai Múzeum között létrejött együttműködés keretében költözik a szlovákiai repülőgép-múzeumba, de mindvégig magyar tulajdonban marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az együttműködés keretében a repülőgép szét- és összeszerelésének, szállításának valamint restaurálásának költségeit a szlovák fél vállalta magára. A repülőgép felújítását követően az eredeti Malév színekbe visszafestett Il-18-as fedélzetén magyar repüléstörténeti kiállítás jön létre, a Légiközlekedési Kulturális Központ kihelyezett kiállításaként.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!