Ismét szemétszedés és rendrakás volt a hétvégén a ferihegyi spotterhelyeken az AIRportal.hu szervezésében. A repülésrajongók közül több mint negyvenen vállalták önkéntesen, hogy a hétvégéjükből fél napot a repülőtér környezetének megtisztítására áldoznak.

A repülőgépfotósok rendbe tették a Cargodombot (13R küszöb dél-nyugati oldala), a Spotterdombot (31R küszöb dél-nyugati oldala), a dombhoz vezető utat és árkot, valamint a Patakpart (31R bevezető fénysor környéke) délnyugati oldalát. Az akció keretében összegyűjtésre kerültek az eldobott csikkek, műanyagpalackok, de találtak a spotterek elhasznált autógumikat is a repülőtér kerítése mellett.

Az akcióhoz a Budapest Airport EHS osztálya biztosított szemeteszsákokat, illetve az összegyűjtött hulladék elszállításáról is ők gondoskodtak. A felszedett szemetet a repülőtér hulladék-feldolgozója környezetbarát módon fogja szelektálni és újrahasznosítani, a maradékot pedig megsemmisítik.

“Ne szemetelj!” tábla a spotterdombon.

Az alig fél évvel ezelőtt, a „Te Szedd!” akció keretében szervezett szemétszedésnek és a spotterek által kihelyezett „Ne szemetelj!” tábláknak köszönhetően ezen a nyáron lényegesen kevesebb hulladék keletkezett, mint korábban. Sajnálatos módon azonban még mindig vannak olyanok, akik nem törődve a környezettel és azzal, hogy a saját szemetükben gázolhatnak, eldobálják a csikkeket és egyéb szemeteket. Különösen szennyezett a „Patakpart” nevű hely, azaz a 31R futópálya bevezető fénysora környéki mező, ahova nyáron rengeteg fiatal jár ki kocsival rendszeresen bámészkodni, piknikezni, bulizni.

„Nagy örömmel tölt el, hogy az őszi szemétszedésen ilyen sokan megjelentek és kivették a részüket a repülőtér környezetének megtisztításából” – mondta el Samu Ádám, az repülőgépfotósok közösségét összefogó AIRportal.hu főszerkesztője. „A repülőgépfotósok számára Ferihegy a második otthont jelenti, ezért is tartjuk rendkívül fontosnak, hogy ügyeljünk környezetünkre és a spotterhelyek tisztaságára.” – tette hozzá a főszerkesztő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Csoportkép a Cargodombnál az összegyűjtött szeméttel. Fotó: Ispán Tamás / AIRportal.hu 2012. október 20.

Ezúton is köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett a szemétszedésen és ismételten kérünk mindenkit, hogy ügyeljünk együtt a repülőtér környezetének tisztaságára!

Mindenki vigye magával a szemetét az első kukáig és ha valakit szemetelni láttok, kérjük udvariasan hívjátok fel a figyelmét arra, hogy ne szennyezze a környezetet!

© AIRportal.hu - kép
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!