A kedden bejelentett Nürnberg – Budapest járat mellett október 30-tól már Berlinből is naponta repül Budapestre a Ryanair.

A diszkont légitársaság két németországi bázisrepülőteréről is új járatokat jelentett be Budapestre a 2016/17-es téli menetrendjében.

Berlinből 2016. október 30-tól a hét minden napján, Nürnbergből pedig – amint korábban megírtuk – 2016. november 1-től napi rendszerességgel közlekednek a Ryanair Boeing 737-800-as repülőgépei.

A Ryanair a két új járat bejelentésének alkalmából novemberi időpontokra 6199 forinttól kínálja a helyeket.

A járatokra repülőjegyeket már most lehet foglalni február 16. éjfélig az AIRportal.hu repülőjegy keresőjében is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A német fővárosba eddig is el lehetett jutni közvetlen járattal Budapestről. Az Airberlin mellett az easyJet is üzemeltet járatokat a két főváros között, a Ryanair napi rendszerességű járatának megnyitásával erősödik a verseny az útvonalon.

Berlinből kora reggel, 6:45-kor száll fel a járat és 8:20-ra ér Budapestre, majd 25 perces fordulóidővel 8:45-kor indul vissza a német fővárosba, ahova 10:15-kor érkezik.

A nürnbergi járat délelőtt 11:05-kor indul Németországból és mintegy másfél óra alatt teszi meg a 640 kilométert. Budapestről kora délután, 13:00-kor indul vissza Észak-Bajorországba.

A Budapest Airport szakembereinek vizsgálata szerint Nürnbergbe jelentős az ún. indirekt forgalom, vagyis nagyon sokan utaznak az észak-bajor régió és Budapest között átszállással. Ryanair új közvetlen járata nagy segítség lehet ezeknek az utasoknak, hiszen 150 kilométeres körzetben nincs más közvetlen járat Budapestről.

Németországon belül Bajorországban él a legnagyobb magyar közösség. Nürnberg München után a második legnagyobb bajor város, az észak-északnyugatra fekvő Fürth és Erlangen városokkal együtt Észak-Bajorország legfontosabb gazdasági és kulturális központja – egészítette ki a Ryanair bejelentését a Budapest Airport közleménye.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!