A kultúra és művészetek iránt érdeklődő utazók számára jó hír, hogy ha a korlátozások miatt élőben nem is, de virtuálisan megtekinthető egyre több neves múzeum gyűjteménye.

A koronavírus-járvány miatt az utazás Európában gyakorlatilag ellehetetlenült, a vírus terjedésének megfékezése érdekében az országok a színházak, mozik, bevásárlóközpontok, sportlétesítmények mellett a múzeumokat is lezárták, több országban kijárási tilalmat is elrendeltek.

Szerencsére a virtuális világban számtalan lehetőség akad tanulásra, szórakozásra, unaloműzésre, néhány világhírű múzeum pedig virtuális túrákat is kínál kollekciójában.

British Museum, London

A méltán világhírű intézmény több száz műtárgy megtekintését teszi lehetővé erre dedikált portálján, köztük olyanokét, mint a rosette-i kő vagy számos egyiptomi múmia. A honlapon sok érdekességgel találkozhat a virtuális látogató. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Guggenheim Museum, New York

A Google Street View funkciója lehetővé teszi a látogatók számára a manhattani Guggenheim híres csigalépcsőjének bejárását anélkül, hogy elhagynák otthonukat. Elképesztő alkotások fedezhetők fel impresszionista, posztimpresszionista és kortárs művészektől.

Musée d’Orsay, Párizs

Virtuálisan bejárható a néhai pályaudvarból kialakított híres múzeum egyik népszerű részlege, amely 1848 és 1924 között élt  francia művészek tucatnyi híres alkotását mutatja be: megnézhető többek közt Monet, Cézanne és Gauguin több festménye. 

Nemzeti Modern és Kortárs Művészet Múzeuma, Szöul

Dél-Korea egyik népszerű múzeuma a világ minden tájáról elérhető: a Google virtuális túrája hat emeletnyi kortárs művészeti alkotáson vezeti végig az érdeklődőt. 

Rijksmuseum, Amszterdam

A Google Street View segítségével Amszterdam népszerű művészeti múzeuma is felfedezhető, amelynek termeiben olyan híres alkotók műveit lehet megcsodálni, mint Vermeer vagy Rembrandt. 

Fotók forrása: Pixabay