Észak-Korea légitársasága az ország határainak 2020-ban elrendelt teljes lezárása óta először teljesített nemzetközi járatot.

A JS 151-es járatot teljesítő Tupoljev Tu-204-es helyi idő szerint kedden délelőtt szállt le a pekingi Capital Nemzetközi Repülőtéren, majd a délutáni órákban indult vissza Phenjanba. Sajtóértesülések szerint a járat a járvány kezdete óta Kínában rekedt észak-koreaiakat szállította haza.

A kínai hatóságok a közelmúltban engedélyezték az Air Koryo számára, hogy újraindítsa a két ország fővárosa közötti járatait, amelyek a nyári menetrend végéig hetente háromszor repülhetnek.

Forrás: Wikimedia Commons

A légitársaság a világjárvány előtt – szezontól függően – heti 3-5 alkalommal üzemelt Phenjan és Peking között, de Sanghajba és Senjangba is közlekedett.

Az Air China, amely korábban szintén repült a két ország fővárosa között, egyelőre nem nyújtott be kérelmet a járatok újraindítására a Reuters információi szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Koryo a hírügynökségnek nyilatkozó forrás szerint az oroszországi Vlagyivosztokba is tervez járatokat, ahonnan szintén az ott rekedt állampolgárokat szállítanák haza. A határok megnyitásával a napokban a vasúti járatok újraindulása is várható Észak-Korea és Kína között.