A belga légiforgalmi irányítás rendszereiben bekövetkezett meghibásodás miatt mintegy 5 órán keresztül nem fogadott és indított járatokat a brüsszeli reptér. Sajtóértesülések szerint a légiforgalmi irányítás elektromos rendszerinek hibája miatt 147 Brüsszelbe tartó, vagy onnan induló járatot töröltek és 32 a belga fővárosba érkező járatot más repülőterekre irányítottak át.

Késések, járattörlések

A légiforgalmi irányítás rendszereit szerdán 14:00 óra után kezdték a szakemberek fokozatosan visszaállítani, ezt követően indulhatott meg korlátozásokkal a feltorlódott forgalom. Elsőként a hosszú távú járatokat teljesítő, szélestörzsű repülőgépek kezdhették elhagyni a brüsszeli repülőteret.

A Belgocontrol légiforgalmi irányító szolgálat rendszereiben keletkezett hiba és az emiatt bekövetkezett több órás brüsszeli reptérzár mintegy 20.000 utast érintett.

A Brussels Airlines belga légitársaság a repülőtéren rekedt utasainak a másfél órás buszos városnézéseket szervezett.

A meghibásodás a brüsszelin kívül több belga repülőteret is érint, valamint az ország felett átrepülő forgalmat is korlátozni kellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A belga légiforgalmi irányító szolgálat, a Belgcontrol közleményben erősítette meg a leállást. Nem sokkal déli 12 óra után azt közölték, hogy az összes rendszerük fokozatos újraindítását követően fokozatosan indulhat meg a forgalom, de nem tudják azt megbecsülni, hogy mikorra áll helyre teljesen az összes rendszer.

A budapesti repülőtér járatinformációja szerint a Brussels Airlines menetrend szerint 11:35-kor és 16:55-kor Brüsszelből Ferihegyre érkező (SN2823 és SN2825 számú) járatait törölték. A Wizz Air Brüsszel Charleroi fapados repülőtérre közlekedő járata reggel még menetrend szerint el tudott indulni és pár perces késéssel vissza is érkezett Budapestre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!