Felmászott egy használaton kívüli check-in pult mögött működő poggyászszállító-szalagra egy kétéves kisgyermek az atlantai repülőtéren, majd percekig keringett a rendszerben, mire kimentették.

A két éves fiút akkor veszítette szem elől az anyja, amikor egy automatából nyomtatta ki a beszállókártyáikat.

A kisgyermek eközben bejutott a Spirit Airlines éppen nem használt check-in pultja mögé, ahol felmászott a poggyászokat szállító szalagra.

A szalag a poggyászokat osztályzó és ellenőrző rendszerbe továbbította a gyermeket. Az anya, amikor észlelte, hogy a gyermeket „elragadta” a csomagszállító szalag, megpróbált utánamenni, azonban ebben megakadályozták a reptéri dolgozók és a biztonságiak.

A fiú később megpróbált lemászni a szalagról, de később áthaladt a bőröndök átvilágítására szolgáló röntgengépen is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Végül a csomagok kézi ellenőrzésére szolgáló terembe továbbította a rendszer a gyereket, ahol az amerikai Közlekedésbiztonsági Ügynökség (Transportation Security Administration – TSA) ellenőrei leállították a rendszert és levették a gyermeket a szalagról.

Az ügynökség közlése szerint a kisfiút az eset után a helyi kórházba szállították kezelésre és kivizsgálásra, mert egyes információk szerint a keze eltört és több horzsolásos sérülést is szenvedett. Az esetet a TSA több érintett szervezet bevonásával vizsgálja.