A Wizz Air pilótája, Tóth Ferenc aranyérmet szerzett a Csehországban rendezett 21. FAI vitorlázó műrepülő világbajnokságon. Az ötszörös világbajnok zsinórban 4. éve végzett az élen. Tóth Ferenc mellett a WIZZ három másik pilótája, Stanislaw Makula, Szilágyi János és Slawomir Cichon is jól szerepeltek a versenyen – közölte a légitársaság.

Tóth Ferenc, világbajnok, a Wizz Air kapitánya. (Forrás: Wizz Air)

A WIZZ csapata kiválóan képzett szakemberekből áll, akik valóban hivatásként tekintenek a munkájukra. Mi több, sokszor még szabadidejükben is a repülést választják.

A 10 napos versenyen a világ 22 legjobb vitorlázó műrepülője mérte össze tudását a csehországi Zbraslavice fölötti égen, és mint az elmúlt 4 évben, Tóth Ferenc idén is megerősítette első helyét a mezőnyben.

Tóth Ferenc az ezredforduló óta a sportág legendája: 2000-ben, 32 évesen nyerte első versenyét, három évvel később megszerezte első világbajnoki címét, és azóta összesen éppen egy tucatnyi nemzetközi bajnokságon végzett az első helyen.

Az idei vb-n Szilágyi János a 4. helyezést érte el, Stanislaw Makula 13. lett, míg Slawomir Cichon a haladó kategóriában az 5. helyen végzett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!