Világszerte komoly érdeklődést keltett az Airbus Fly Your Ideas versenyének első fordulója. A verseny célja feltérképezni, hogy milyen válaszokat talál a jövő generációja a légiközlekedés kihívásaira. Több mint 50 Airbus szakértő és fejlesztő tekinti át az 500 beérkezett pályaművet. A feladatuk nem egyszerű: a legjobb száz pályázatot kell kiválasztaniuk. Ezek a pályaművek fognak majd a verseny második fordulójában megmérkőzni.

„Szenvedélyes vitákat folytatunk minden ötletről. Igen nagy megtiszteltetés és komoly inspiráció látni a diákok hihetetlen képzelőerejét és kreativitását.” – kommentálta az eddigieket Ian Lane, az Airbus vezető szakértője, a Fly Your Ideas főbírálója.

Hozzátette: „Repülési szakértőként rálátásunk van arra, hogy milyen fejlesztések, szabadalmak léteznek most. Ezek alapján pedig azt is látjuk, melyek az eredetien új gondolatok. Ezek egészen egyszerű dolgok is lehetnek, új kontextusban, vagy olyan kombinációban, amit nem láttunk korábban.”

Eredménytől függetlenül az Airbus minden jelentkező csapatnak visszajelzést ad, ezzel is támogatva az új generáció innovációs teljesítményének fejlesztését.

A száz kiválasztott pályamű bejelentése 2015 januárjában várható. Ezek közül az öt legjobb kerül a döntőbe, a csapatok pedig egy rendezvényen mutathatják be ötletüket 2015 júniusában. A győztes csapat jutalma 30 000 euró.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Fly Your Ideas versenyt más globális diákvetélkedőktől az Airbus alkalmazottai az egész vállalatra kiterjedő részvétele különbözteti meg. A bírálókat a cég különféle szektoraiból válogatták, vannak köztük mérnökök, repülési szakértők és nem műszaki alkalmazottak. Ezek a csoportok is jól tükrözik az Airbus egyik fontos alapelvét: az eltérő szempont és látásmód az innováció hajtóereje.

Grafika: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!