A HNA Group legnagyobb légitársasága, a Hainan Airlines átvette a hetedik Boeing 787-8 Dreamliner típusú utasszállítóját, mely egyben a vállalatcsoport ötszázadik repülőgépe, beleértve a szolgálatból már kivont gépeket is.

Még nincs egy éve, hogy az ötcsillagos Skytrax minősítéssel rendelkező Hainan Airlines átvette első kompozit repülőgépét és most már a hetedik ilyen gép érkezik a kínai fuvarozó flottájába. Az első Dreamliner érkezését, akkor méltóképpen ünnepelte a Hainan Airlines, de most nem kerített túl nagy feneket a kompozit masina átvételének és a félezres gépszám elérésének sem, a flotta legújabb büszkeségét a vállalat egyik vezetője, az alelnök Mou Weigang vette át Seattleben.

A Boeing és a kínai Hainan Airlines 21 éve partnerek a légiközlekedésben, ezért a kínai vállalat az amerikai repülőgépgyár termékeinek jelentős hányadát integrálta is a flottába, legnagyobb számban a Boeing 737-800-as típust, melyből 94 darab teljesít szolgálatot a fuvarozónál.

A cég szélestörzsű flottájában is szerepet kap a Boeing két típusa, ugyanis a 767-300-asból három darabot üzemeltetnek, míg a most érkező hetedik 787-8-assal a legújabb generációs, kompozit anyagokból építkező géppark gyarapodott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A flotta új büszkesége a hetedik Dreamliner. (Fotó: Hainan Airlines) | © AIRportal.hu

A flotta új büszkesége a hetedik Dreamliner. (Fotó: Hainan Airlines)


A Dreamlinerekből összesen tíz darabot rendelt a kínai fuvarozó, ezek mindegyike 213 utasra székezve érkezik, 36 üzleti osztályú, sík ággyá alakítható üléssel háromszor-kettes elrendezésben, fedélzeti szórakoztató rendszerrel, USB porttal és elektromos csatlakozókkal. A turista osztályon 177 utas foglalhat helyet háromszor-hármas konfigurációban, az ülések háttámlájába integrált 15 hüvelykes érintésérzékeny kijelző itt is megtalálható a laptopok és egyéb elektromos eszközök táplálásáról gondoskodó aljzatokkal egyetemben.

A Dreamliner flottát elsősorban észak-amerikai útvonalakon üzemelteti a légitársaság.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!