A Wizz Air légitársaság ötven Airbus A320-as repülőgép megvásárlásáról írt alá szándéknyilatkozatot az Airbus repülőgépgyártóval – jelentette be csütörtökön a légitársaság. A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft. honlapján található információ szerint jelenleg 22 darab repülőgépük van, és flottájukat 82-re akarják növelni 2014-ig.

„Ez az új megrendelés annak a jele, hogy a Wizz Air – a nehéz gazdasági körülmények ellenére – továbbra is robosztus teljesítményt nyújt és stabilan növekszik” – nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a légitársaság honlapján nyilvánosságra hozott közleményben. A magát Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársaságának tartó cég közlése szerint az új gépek vásárlásával lehetőségük lesz bázisrendszerük megerősítésére és kiterjesztésére, valamint az útirányok növelésére.

A cég jelenleg 11 bázison üzemel Európai közép-keleti régiójában, és több mint 130 útvonalat kínál. A fapados légitársaság honlapján szereplő adatok szerint a Wizz Air flottája 22 darab A320-asból áll, az új gépek vásárlásáról szóló közleményükben azonban 24 gépet említenek.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a megrendelés mekkora összegről szól. Az AFP francia hírügynökség a tervezett vásárlásról szóló hírében megemlíti, hogy a gépek listaára alapján 2,7 milliárd euróról lehet szó. Az Airbus ügyfélkapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, John Leahy újságírók előtt nyilatkozva elmondta, hogy a légitársaság „hamarosan” véglegesíti a megrendelést.

Forrás: HírTV

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!