Az ötvenedik A330-as repülőgépének átvételét ünnepelte szeptember 18-án a China Eastern Airlines. A kínai légitársaság legújabb gépe a típuscsalád egy A330-200-as változata, amelyet Rolls-Royce Trent 700 hajtóművekkel rendeltek.

A China Eastern szeptember 18-án ünnepélyesen átvett legújabb A330-asa. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A China Eastern szeptember 18-án ünnepélyesen átvett legújabb A330-asa. (Fotó: Airbus)

Az európai repülőgépgyár tegnapi bejelentése alapján az A330-200-ast kétosztályos kabinkonfigurációban, összesen 233 fős utaskapacitással vette át a China Eastern Airlines. A fedélzeten 30 üzleti és 203 turista osztályú utas foglalhat helyet.

Az A330-asnak a légitársaság ügyvezető igazgatója szerint kulcsszerep jutott terjeszkedésükben és versenyképességük nemzetközi piacokon való megőrzésében. Ma Xulun a flottában 2006 óta jelenlévő típus nagyfokú hatékonyságát, rendkívüli gazdaságosságát és páratlan kényelmét dicsérte.

Fabrice Brégier, az Airbus elnök-vezérigazgatója szerint az, hogy a China Eastern kilenc év alatt ötven gépes A330-as flottát állított csakis azt bizonyítja, hogy a légitársaság folyamatos bizalmat táplál a típus nagyszerű teljesítménye és kényelme iránt. Az Airbus ezért biztos benne – mondta el Brégier, hogy az egyik legnagyobb A330-as flottának a birtokában a China Eastern tovább erősítheti pozícióit, és változatlanul a lehető legjobb utazási élményt nyújthatja gépei fedélzetén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Közép-európai tervek Prágával

A sanghaji központú China Eastern Airlines, amely 2011 júniusa óta a SkyTeam légiszövetség teljes jogú tagja a közép-európai térségben nemrég prágai járatnyitást tervezett, de az útvonal kiszolgálására végül a Hainan Airlines nyert jogot, amely szeptember 23-tól repül menetrendszerűen Pekingből.

Cseh lapértesülések szerint azonban nem kizárt, hogy előbb-utóbb a China Eastern Airlines is megjelenjen a cseh fővárosban, mivel a Prague Airport azon dolgozik, hogy megnyerje a légitársaságot egy sanghaji járat elindítására.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!