Ötvenedik A320-asát vette át a Spring Airlines. Kína első, low-cost modellben működő légitársasága az Airbus tiencsini szerelősoráról kapta meg a félszázadik gépét, amelyet a Kínai Kereskedelmi Bank lízingcége, a ICBC Financial Leasing biztosít számára.

A Spring Airlines legújabban átvett Airbus repülőgépe a tiencsini gyár 210. A320-asa, amelyhez a légitársaság a CFM-56 hajtóművet választotta, és a nagyobb fokú üzemanyag takarékosság érdekében sharklet szárnyvégeket is rendelt hozzá.

A low-cost modellből fakadóan a Spring Airlines egyosztályosan, összesen 180 utas szállítására alkalmasan székeztette be a gépet, amely mellé az átvételkor egy ötvenes számot formáló embercsoport gyűlt, hogy a sárga láthatósági mellényekkel kiemelt alakzatukkal még emlékezetesebbé tegyék a ceremóniát.

A sanghaji bázisú Spring Airlines 2005 júliusában kezdte meg működését. Wang Zhenghua, a légitársaság elnöke a legújabb gépük átvétele kapcsán elmondta, nagyon örülnek neki, hogy az ötvenedik A320-as az elindulásuk tízedik évfordulójának évében kerül a flottájukba.

A Spring Airlines vezetője az Airbus-szal fennálló kapcsolatukról szólva úgy nyilatkozott, az európai repülőgépgyár a legszorosabb partnerük, majd arról beszélt, hogy a low-cost üzem, amelyet elsőként indítottak sikeres és egyre népszerűbb az országban. Az A320-as pedig nagyszerűen megfelel szükségleteiknek, megbízható, gazdaságos és kényelmes repülőgép.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kizárólag A320-asokat üzemeltető Spring Airlines ötvenedik gépe. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A kizárólag A320-asokat üzemeltető Spring Airlines ötvenedik gépe. (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!