Rendhagyó akciót indít a Japan Airlines (JAL): ötvenezer belföldi repülőjegyet oszt ki egy országos turisztikai kampány, és 2020-as tokiói olimpia apropóján, hogy az odaérkező külföldiek megismerhessék az ország távolibb vidékeit is.

A japán légitársaság december 26-án jelentette be, hogy elindítja a rendhagyó, kifejezetten a szigetországba látogató külföldieknek szóló kampányát, hogy népszerűsítsék annak “vidéki”, nagyvárosoktól távol eső részeit is. Az ötvenezer ingyen jegy kiosztására remek apropót jelentenek a 2020-as, második tokiói olimpiai és paralimpiai játékok, amelyekre a világ minden tájáról több ezer szurkoló érkezik.

Illusztráció, a JAL egyik Boeing 777-300ER gépe (Fotó: AIRportal.hu)

Ezen felül a jövőre az egész országra kiterjedő, Japán Turisztikai Ügynökség és Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTOL) által szervezett, Your Japan 2020 kampányba is illeszkedik a Japan Airlines akciója.

Ezekkel főleg a távolibb országokból érkezőket szeretnék megcélozni, és megismertetni velük a helyi kultúrát, illetve az ország idegenforgalmi iparának is lökést kívánnak adni.

Az ingyen jegyekre viszont nem pályázhat bárki, csak a JAL Mileage Bank törzsutasprogramban regisztrált, jövő év júliusa és szeptembere között Japánba utazók – írja közleményében Japan Airlines.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pályázatokat február végétől kezdi fogadni a légitársaság, az elbírálás és a jegyek kiosztása pedig a jelentkezések sorrendjében történik majd. A pályázók megadhatják az utazás indulási helyét, három lehetőség – Tokió-Haneda és Oszaka két reptere – közül választva, és a preferált utazási dátumot is a három hónapos időszakon belül.

Ezután a légitársaság mindenkinek felajánl négy lehetséges úti célt, amik közül mindenki kiválaszthatja a neki leginkább szimpatikusat, ahová oda-vissza repülőjegyet kap, térítésmentesen.