Pályafelújítás miatt felfüggeszti tavasszal odesszai, kihasználatlanság miatt pedig a Prágából és Oslóból Lutonba közlekedő járatait a Wizz Air, erre reagálva a Ryanair egyből mentesítő jegyeket ajánlott az érintett utasoknak.

A magyar kötődésű diszkont légitársaság lapunk megkeresésére közölte, hogy a futópálya korszerűsítése miatt a nemzetközi repülőtér március 26. és június 5. között nem felel meg a Wizz Air által támasztott biztonsági előírásoknak, ezért ebben az időszakban nem üzemelteti járatait.

Odesszából a Wizz Air jelenleg Budapest mellett Katowicébe, Gdanskba, Wroclavba, Pozsonyba és Berlinbe repül.

A felújítás befejezése után visszaáll az eredeti menetrend.

Fotó: AIRportal.hu

A társaság ettől függetlenül két londoni járat bezárásáról is döntött, május 31-étől a prágai és oslói összeköttetés szűnik meg, mert a Wizz Air úgy döntött, londoni kapacitásainak egy részét más útvonalakon fogja hasznosítani. A foglalással rendelkező utasokat automatikusan, a lehető leghamarabb átfoglalják egy alternatív útvonalra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A honlapon, vagy a légitársaság mobilalkalmazásában foglaló utasok e-mailes értesítést kapnak majd, amelyben három lehetőséget kínálnak fel számukra: ingyenes átfoglalást, a teljes viteldíj visszatérítését, illetve a teljes viteldíj 120 százalékának visszatérítését az érintett utasok Wizz Air számlaegyenlegére.

A Ryanair azonnal lecsapott a lehetőségre, és a járattörlésekkel érintett utasoknak mentesítő jegyeket ajánlott fel 19-24 eurós áron.

A Wizz Air tavaly nyáron jelentette be, hogy járatokat indít Budapest és Odessza között.