Novembertől heti két járatot indít Budapestről az ukrajnai Odessza városába a Wizz Air – közölte lapunkkal a légitársaság.

Kijev mellett Odessza lesz a második város Ukrajnában, ahová közvetlenül is eljuthatunk Budapestről. A Wizz Air továbbra is elkötelezett, hogy új, keleti úti célok felé nyisson, ezt jelzi az odesszai járat is.

A Wizz Air járatai 2019. november 2-től indulnak Budapestről az ukrajnai Odessza városába hetente két alkalommal, keddi és szombati napokon.

Az új járatokra már 4 590 forinttól kaphatók jegyek.

Fotó: AIRportal.hu

A Fekete-tenger legnagyobb ukrán kikötővárosa ideális úti cél akár nyaralásra, akár kirándulásra, hiszen homokos strandjain és a cári időkben épült, hangulatos belvárosában akár több napra elegendő programot találunk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A város legfőbb látnivalója az 1887-ben épült Opera épülete, amely bécsi barokk stílusban épült egy osztrák építésziroda tervei alapján. A városban több egyetem is működik, az ott tanuló fiatalok miatt pedig egész évben nyüzsgő éjszakai élet várja a turistákat.

Budapest mellett Berlinből, Pozsonyból, Wroclawból, Katowice-ból és Gdanskból is indít ősztől járatokat Odesszába a Wizz Air, valamint a low-cost cég egy Lvov – Lárnaka járatot is bejelentett.

London–Gatwick, Oslo, Castellón, Kazán és Edinburgh után Odessza a Wizz Air hatodik új úti célja, amely alacsony árakon és magas színvonalú kiszolgálás mellett idén már közvetlenül is elérhető a magyar fővárosból.

2019 első hét hónapjában a Wizz Air több mint 3,2 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi járatain, ami 7%-kal több, mint az előző év hasonló időszakában. A Wizz Air Budapestről és Debrecenből már 83 útvonalon repül 30 országba. A Budapest és Odessza között közlekedő járatot a Wizz Air Airbus A320-as repülőgéppel teljesíti.

A légitársaság a napokban szintén bejelentette, hogy új járatot indít Budapest és Skócia fővárosa, Edinburgh között.