Címlap Címkék Ukrajna

Címke: Ukrajna

Röviddel a háború után visszatérne Ukrajnába a Ryanair

Az ír ultrafapados nyolc héttel az ukrajnai légtér megnyitását követően újraindítaná ottani járatait, kis idő elteltével már 30 gépet állomásoztatna az országban, és öt éven belül tízmillióra növelné ottani utasainak számát.

Kihozta egyik Ukrajnában ragadt A320-asát a Wizz Air

Megérkezett a lengyelországi Katowicébe Lvivből a Wizz Air egyik repülőgépe azon négy példány közül, amelyek az orosz offenzíva február 24-i elindulásakor kihirdetett légtérzár miatt rekedtek ott.

Lezuhant egy ukrán An-12-es szállítógép Görögországban

Hajtóműhiba miatti kényszerleszállás közben balesetet szenvedett egy ukrán légitársaság áruszállító repülőgépe, túlélőket nem találtak.
video

Lezuhant egy An-26-os szállítógép Ukrajnában

A híradások szerint a technikai repülést végrehajtó katonai szállítógép egy elektromos vezetéknek ütközött.

Október végéig törli oroszországi járatait a Wizz Air

A nyári menetrend végéig törölte a járatokat összes oroszországi útvonalán a Wizz Air, a fapados légitársaság június végéig ukrajnai járatait is szünetelteti.

Felvételek kerültek nyilvánosságra a leégett Antonov An-225 Mrijáról

A Twitteren csütörtökön megjelent rossz minőségű felvételen, majd egy orosz televízió tudósításán látszik az Antonov An-225 Mrija, a repülőgép szárny előtti része szinte teljesen leégett.

Továbbra is kérdéses az Antonov An-225 Mrija állapota

Ukrán politikusok közleménye alapján külföldi és magyar oldalak is tényként közölték vasárnap, hogy a világ legnagyobb polgári áruszállító repülőgépe, az An-225 megsemmisült, de állapotával kapcsolatban továbbra sincs biztos és megerősített információ.

Lezárja az unió a teljes légterét az orosz gépek előtt

Az Európai Unió tagállamai egységesen lezárják légterüket az orosz bejegyzésű vagy tulajdonú légitársaságok és repülőgépek előtt, az Aeroflot minden európai járatát felfüggesztette.

Kitiltotta légteréből az orosz repülőgépeket az Egyesült Királyság

Péntektől nem repülhetnek be az Egyesült Királyság légterébe az Oroszországban lajstromba vett, orosz tulajdonú repülőgépek, de azok a járatok sem, amelyeket az országhoz köthető személy üzemeltet vagy bérel.

Moldova is lezárta a légterét az ukrajnai események miatt

A határ ukrán oldalán zajló katonai műveletek veszélyt jelentenek a légiforgalomra, ezért Moldova is lezárta légterét csütörtökön nem sokkal dél előtt, a Wizz Air Kisinyovba tartó járata a romániai Jászvásár repülőterére tett kitérőt.

A Wizz Air négy Airbus A320-asa rekedt Ukrajnában

Az éjjel lezárták az ukrán légteret az orosz offenzíva megindulása miatt, felfüggesztették a légiforgalmi irányítást, a Wizz Air több, az ukrajnai bázisokon szolgáló Airbus A320-asa is az ottani repülőtereken ragadt.

Lezárták az ukrán légteret a polgári légiforgalom elől

Ukrajna csütörtök hajnalban lezárta légterét a polgári légiforgalom előtt az éjszaka megindult orosz támadások miatt, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség az ukrán-orosz és ukrán-fehérorosz határ térségében történő repülések veszélyeire figyelmeztet a katonai műveletek miatt.

További európai légitársaságok függesztették fel ukrajnai járataikat

A katonai konfliktus kockázatainak fokozódásával további európai légitársaságok jelentették be az ukrajnai járataik felfüggesztését, de a Wizznél nincs változás a menetrendben.

A Lufthansa is felfüggeszti több ukrajnai járatát

Hétfőtől felfüggeszti kijevi és odesszai járatait a Lufthansa, a német légitársaság egyelőre a hónap végéig nem közlekedik a két városba.

Fenntartja menetrendjét az UIA és a Sky Up

Tizenhárom repülőgéppel tovább üzemel a Ukraine International Airlines, a Sky Up pedig újraindította a jegyek értékesítését, miután kormányzati közreműködéssel megállapodtak a biztosítókkal és lízingcégekkel.

Öt Boeing 737-esét Spanyolországba repüli át a Ukraine International

A légitársaság azért döntött így, mert a biztosítók megszüntetik az ukrán légtérben közlekedő repülőgépek fedezetét. Egyre több fuvarozó kerül lépéskényszerbe, de a nagy cégek többnyire még fenntartják a járatokat.

Az ukrajnai utazások elhalasztását javasolja a konzuli szolgálat

Nem ajánlja a külügy az Ukrajnába utazást, a Wizz Air és a Ryanair egyelőre nem törölte Budapestről az országba közlekedő járatait, a KLM viszont már szombattól leállította kijevi útvonalát, az ukrán Sky Up felfüggesztette a jegyértékesítést.

Több európai légitársaság is átszervezte ukrajnai járatainak menetrendjét

A fokozódó ukrán-orosz konfliktus miatt számos légitársaság úgy módosította ukrajnai üzemelését, hogy repülőgépeik és személyzetük ne éjszakázzon Kijevben.

Bemutatta az An-178-100R szállítógép prototípusát az Antonov

December 28-án bemutatta az ukrán állami repülőgépgyártó az An-178-100R új generációs többcélú katonai szállítógép prototípusát.

Új nemzeti légitársaság alakul Ukrajnában

Légitársaságot alapít az ország kormánya, a Ukrainian National Airlines munkanevű cégnek 4 széles- és 18 keskenytörzsű Airbusra kötöttek szándéknyilatkozatot.

Új légitársaság indult Ukrajnában

A napokban indította el első menetrend szerinti járatait kijevi bázisáról a két Antonov An-148-ast üzemeltető Air Ocean Airlines.

Hatalmasat bővít Ukrajnában a Wizz Air

A magyar hátterű fapados 26 új útvonallal bővíti ukrajnai kínálatát, megduplázva kapacitásait, miután az ország Nyitott Égbolt egyezményt kötött az EU-val.

Nyitott Égbolt megállapodást kötött Ukrajnával az Európai Unió

Könnyebb lesz az új útvonalak megnyitása, és a jegyárak is csökkenhetnek azzal, hogy a bilaterális megállapodások helyett szabaddá válik a légiközlekedési piac Ukrajna és az EU között.

Kanadai segítséggel korszerűsíthetik az An-74-est

Kanadai partnerrel, a nemzetközi, főleg az észak-amerikai piaci igényekhez igazítva fejlesztené tovább az Antonov a korábban sikertelen típusát.

Péntektől Ukrajna is elfogadja a magyar védettségi igazolványt

Péntektől teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen vakcinát kaptak.
Hirdetés
Translate »