A katonai konfliktus kockázatainak fokozódásával további európai légitársaságok jelentették be az ukrajnai járataik felfüggesztését, de a Wizznél nincs változás a menetrendben.

A Lufthansa után az Austrian és a Swiss is felfüggesztette kijevi útvonalait, hétfőn pedig az Air France közölte, hogy törli keddi Párizs (CDG) és Kijev közötti járatát, és hasonlóképp döntött a Scandinavian Airlines – SAS is az Oslo – Kijev közötti járata esetében.

Bár a francia légitársaság közlése csak a február 22., keddi törlését említi, a menetrendi adatok szerint március 17-ig nem foglalhatók az Air France kijevi járatai.

Egyelőre a Ryanair és a Wizz Air sem változtatott az ukrán fővárost érintő menetrendjén, bár előbbi a harkovi útvonalait teljesen megszüntette.

Lapunk megkeresésére a Wizz Air arról tájékoztatott, hogy fokozott figyelemmel kíséri az Ukrajnában zajló eseményeket,
jelenleg nincs változás a menetrendben, a Wizz valamennyi érkező és induló járata a megszokott módon és időben repül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Az ország területére utazó vagy azt elhagyni kívánó, foglalással rendelkező utasaink számára azt javasoljuk, hogy rendszeresen nézzék e-mail fiókjukat az esetleges további információk kapcsán” – tette hozzá a fapados közlése.

Az európai cégek közül a LOT, a Czech Airlines, az Air Baltic a foglalási rendszer adatai alapján nem törölt, és az unión kívüli légitársaságok ukrajnai menetrendje is zavartalan egyelőre, a Turkish Airlines, a Pegasus Airlines, a Qatar Airways és a Flydubai járatai is repültek hétfőn.

Amint korábban megírtuk, a magyar külügy már február 13. óta nem javasolja az Ukrajnába utazást, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben bárki úgy dönt, a konzuli szolgálat felhívása ellenére Ukrajnába utazik, vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a konzuli szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást.