Címlap Címkék SAS Scandinavian Airlines

Címke: SAS Scandinavian Airlines

Jóváhagyta a bíróság a SAS felvásárlási megállapodását

A csődvédelemben működő Scandinavian Airlines zöld utat kapott a Castlelake, az Air France-KLM, a Lind Invest és a dán kormány konzorciumával kötendő szerződéshez.

Tulajdonrészt szerez az Air France-KLM a Scandinavian Airlines-ban

Az Air France-KLM, a Castlelake, a Lind Invest és a dán állam konzorciuma lesz a jelenleg csődvédelemben működő Scandinavian Airlines tulajdonosa, a légitársaság a Star Alliance-ből átlép a Skyteam légiszövetségbe.

Novemberben búcsúzik utolsó Boeing 737-esétől a SAS

A Scandinavian Airlines (SAS) kizárólag Airbusokból álló keskenytörzsű flottára áll át, miután az utolsó Boeing 737-es repülőgépét is kivonja.

Flottája tizedétől megválik a SAS

Tíz lízingelt repülőgépétől, köztük két Airbus A350-estől, három A330-astól és három A320neótól megválik a csődvédelem alatt álló skandináv légitársaság.

Biztosította az átalakításához szükséges finanszírozást a SAS

Hétszáz millió dollárt kap egy cégtől a csődvédelemben működő Scandinavian Airlines a szerkezetátalakítási programja finanszírozására.

Megállapodással zárult a pilóták sztrájkja a SAS-nál

Véget ért SAS pilótáinak több mint két hete tartó sztrájkja, megszületett a kollektív bérmegállapodás a cég és a szakszervezetek között.

Veszélyezteti a SAS túlélését a pilóták sztrájkja

A Scandinavian Airlines (SAS) vezetése arra figyelmeztet, hogy a pilótasztrájk kockára teszi az átalakítási programot, és hogy a folytatódó munkabeszüntetés radikális leépítéseket eredményezhet.

Csődvédelembe vonult a Scandinavian Airlines

A légitársaság kedden reggel jelentette be a Chapter 11 csődvédelmi eljárás elindítását, miután hétfőig nem sikerült megállapodni a pilótákkal, ezért sztrájk kezdődhet, de a cég tovább működik.

Nincs megállapodás, sztrájk kezdődik a SAS-nál

Kudarcba fulladtak a tárgyalások a Scandinavian Airlines (SAS) és a pilóták szakszervezetei között, ezért a járatok felét és naponta akár harmincezer utast érintő sztrájk kezdődik a túlélésért küzdő légitársaságnál.

Nem ad több pénzt Svédország a SAS-nak

Bár nem ad több tőkeinjekciót a svéd kormány a Scandinavian Airlinesnak, lehetővé teszi, hogy a cég az állammal szembeni tartozásait részesedéssé alakítsa, hosszabb távon viszont megválna tulajdonrészétől.

Személyzethiány miatt 4000 járatát törli a SAS nyár végéig

A Scandinavian Airlines a május, június, július és augusztus hónapokra tervezett 75 000 járatának több mint 5 százalékát kénytelen törölni.

Újabb átszervezés vár a SAS Scandinavianre

Mivel újabb tőkebevonásra szorul a légitársaság, jelentős költségmegtakarítással akarja a cég elérni, hogy minél kedvezőbb helyzetben legyen a befektetőknél.

További európai légitársaságok függesztették fel ukrajnai járataikat

A katonai konfliktus kockázatainak fokozódásával további európai légitársaságok jelentették be az ukrajnai járataik felfüggesztését, de a Wizznél nincs változás a menetrendben.

Több légitársaság és repülőtér is tiltakozik az unió kerozinadóról szóló terve miatt

Az EU jelentős iparági szereplőinek új szövetsége szerint az unió környezetvédelmi javaslatai versenyhátrányba hozzák őket az unión kívüliekkel szemben.

Elindult első tengerentúli útjára a SAS A321LR gépe

December 22-én Koppenhágából Washingtonba repül első tengerentúli útján a skandináv légitársaság megnövelt hatótávú, keskenytörzsű típusa.

Visszavonulót fújt a Wizz Air Norvégiában

Megszünteti norvégiai belföldi útvonalait, és nem indítja el a júniustól Oslóból tervezett nyaralójáratai nagy részét a Wizz Air, miután a múlt héten sikerrel zárult a Norwegian megmentése.

A legtöbben elkerülik a fehérorosz légteret, minszki járatokat szüntetnek meg

Az Európai Tanács határozata után a legtöbb európai légitársaság már kedden módosította járatai útvonalát, hogy azok ne érintsék a fehérorosz légteret, több cég a minszki járatait is törölte.

Fellebbez a Ryanair a Finnair és a SAS állami támogatása ügyében

A fapados cég szerint az Európai Bizottság által is jóváhagyott állami támogatások ellentétesek az EU és az egységes légiközlekedési piac alapelveivel.

Uniós bíróság: A sztrájk miatt törölt járatok utasait kártalanítaniuk kell a légitársaságoknak

Az Európai Unió Bíróságának ítélete szerint a sztrájk, ha a munkakörülmények javítása vagy béremelés a célja, nem minősíthető rendkívüli körülménynek.

Elutasították a Ryanair keresetét a francia és svéd állami támogatások ügyében

Az Európai Unió Bírósága szerint nem volt diszkriminatív a légitársaságok állami támogatása a pandémia első hullámában, elutasította a Ryanair keresetét, a cég azonban fellebbez.

Megérkezett az első A321LR a SAS flottájába

A skandináv légitársaság az Air Lease Corporationtől lízingeli a megnövelt, 7 400 km-es hatótávú keskenytörzsű típust, amelyből összesen három példány érkezik a céghez.

Államosíthatja a norvég kormány a Norwegiant

Felvetődött a norvég kormányban, hogy a SAS Scandinavian Airlines megsegítése helyett inkább államosítanák a Norwegiant, a tárgyalások már meg is kezdődtek.

Jóváhagyta az unió a SAS állami feltőkésítését

Ahogy eddig az összes légitársaság, úgy most a SAS Scandinavian Airlines esetében is jóváhagyta az Európai Bizottság a cég állami megsegítését.

Több mint egymilliárd dollárt kér a SAS, nemzeti légitársaságot alapítana Litvánia

Több mint egymilliárd dollár értékű tőkeemelés szükséges a SAS Scandinavian Airlines vezetése szerint ahhoz, hogy a cég túlélje a járványhelyzetet. A litván állam most látta elérkezettnek az időt új nemzeti légitársaság alapítására.

Újraindul az Iberia is, folytatódik a vita a Lufthansa megmentéséről

Újraindul az Iberia, de budapesti járat még nem lesz. Folytatódik a vita és az üzengetés a sajtóban a Lufthansa megmentésével kapcsolatban, a Ryanair vezére felszólította Merkelt, hogy ne adjon pénzt a légitársaságnak.
Hirdetés
Translate »