A skandináv légitársaság aláírta a csatlakozási megállapodást, amely szerint szeptember 1-jén belép a Sky Team légiszövetségbe.

A Scandinavian Airlines (SAS) ezzel egyidejűleg elhagyja a Star Alliance-t amelynek egyik alapító tagja volt.

A légiszövetség-váltásra – mint korábban megírtuk – azért kerül sor, mert az Air France-KLM csoport részesedést vásárol a légitársaságban, a SAS a 2022 nyara óta tartó csődvédelem alatt végrehajtott szerkezetátalakítási programjának lezárásával.

A skandináv cég törzsutas-programjának tagjai megkapják a Sky Team megfelelő szintjét, az Euro Bonus „Silver” tagokat a Sky Team rendszerében Elite szintű, míg az Euro Bonus „Gold” és „Diamond” tagokat „Elite Plus” tagként ismerik el.

Fotó: AIRportal.hu

A Sky Team közlése szerint a tagok így több mint 750 repülőtéri váróteremhez, valamint elsőbbségi szolgáltatásokhoz juthatnak a check-in, a beszállás és a poggyászkezelés terén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A SAS utasai több mint 1060 úti célra tudnak majd csatlakozni, köztük olyan régiók korábban nem kiszolgált városaiba, mint Afrika, Latin-Amerika és a Karib-térség.

Amint korábban megírtuk, a csődvédelemből történő kilépéshez a légitársaság 1,2 milliárd dolláros finanszírozási csomagról állapodott meg a Castlelake, az Air France-KLM és a Lind Invest, valamint a dán kormány konzorciumával.

Fotó: AIRportal.hu