A július eleje óta Chapter 11 csődvédelmi eljárás alatt működős Scandinavian Airlines (SAS) a szerkezetátalakítási programjához 700 millió dolláros áthidaló finanszírozási megállapodást kötött az Apollo Global Management céggel.

A légitársaság vezetésének várakozása szerint a csődbíróság szeptember közepéig jóváhagyja a SAS Forward reorganizációs program végrehajtásához szükséges finanszírozást. Ekkor az összeg fele válik felhasználhatóvá, a fennmaradó rész pedig a megállapodásban meghatározott feltételek teljesülésével válik elérhetővé.

A hitel fedezeteként a SAS egyes vagyonelemei szolgálnak, egyebek mellett a londoni Heathrow repülőtéren rendelkezésre álló résidők, a légitársaság saját tulajdonú repülőgépei és a hozzájuk tartozó hajtóművek, továbbá a tulajdoni részesedései egyes cégekben, köztük a hűségprogramot üzemeltető vállalatban.

Fotó: AIRportal.hu

A SAS a csődvédelmi eljárás során 930 millió dollár értékű friss tőkét kíván bevonni, amelynek előfeltétele a szerkezetátalakítási program végrehajtása, amelyhez most sikerült finanszírozót találni.

Az Apollo egyébként kifejezte, hogy részt venne a cég feltőkésítésében is, ha sikerül megállapodásra jutni a feltételekről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bejelentést követően a SAS részvényeinek árfolyama növekedésnek indult. Amint a napokban beszámoltunk róla, az Apollo Global Management felvásárolta az amerikai Atlas Air áruszállító- és charter-légitársaságot.