Tíz lízingelt repülőgépétől, köztük két Airbus A350-estől, három A330-astól és három A320neótól megválik a csődvédelem alatt álló skandináv légitársaság.

Az amerikai Chapter 11 csődvédelmi eljárás alatt működő cég a SAS Forward nevű szerkezetátalakítási programja részeként visszaadja a lízingbeadóknak tíz olyan repülőgépét, amelyek bérlési feltételei nem kedvezők vagy már nem szükségesek a légitársaság számára.

A légitársaság a napokban nyújtotta be az illetékes bírósághoz a lízingszerződések felbontására irányuló kérelmét.

A visszaadásra kiszemelt repülőgépek között van két Airbus A350-900-as és három A330-300-as szélestörzsű repülőgép, valamint öt keskenytörzsű, amelyből három új generációs A320neo, egy A321-es és egy Boeing 737-700-as.

Emellett még négy bérelt CFM56 hajtóműtől is megválik a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: SAS

A SAS Forward szerkezetátalakítási program egyik sarokköve a flotta méretének csökkentése. A cég a csődvédelem július eleji elrendelésekor százgépes flottával rendelkezett, amelynek ötöde volt saját tulajdonában, a többit pedig lízingelte.

Amint korábban megírtuk, a légitársaság a szerkezetátalakítási programjához 700 millió dolláros áthidaló finanszírozási megállapodást kötött augusztus közepén az Apollo Global Management céggel, amely részt venne a cég feltőkésítésében is, ha sikerül megállapodásra jutni a feltételekről.