Hajtóműhiba miatti kényszerleszállás közben balesetet szenvedett az ukrán Meridian légitársaság Antonov An-12BK típusú áruszállító repülőgépe Görögországban 8 fős személyzettel a fedélzetén, túlélőket nem találtak.

Az UR-CIC lajstromjelű, 1971-ben gyártott Antonov AN-12BK a MEM 3032 számú járatot teljesítette, a szerbiai Nisből tartott a jordániai Ammánba.

A repülőgép az Égei-tenger felett FL210-es magasságban haladt, amikor süllyedni kezdett, a személyzet hajtóműhibát jelentett a légiforgalmi irányításnak, és visszafordult a szárazföld felé.

A pilóták Kavala repülőterén akartak kényszerleszállást végrehajtani, azonban attól 17 tengeri mérföldre (mintegy 31 kilométerre) nyugatra a gép földnek csapódott, majd kigyulladt.

Forrás: f24.com

A négyhajtóműves, légcsavaros áruszállító repülőgép fedélzetén 8 fős személyzet tartózkodott, a helyszínre vezényelt mentőegységek nem találtak túlélőket a roncsok között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nebojša Stefanović szerb védelmi miniszter vasárnap sajtótájékoztatón közölte, hogy a gép Bangladesbe szállított 11,5 tonna lőszert, a két ország fegyverkereskedelmi egyezménye részeként, és tévesek azok a feltételezések, amelyek szerint ezt Ukrajnába akarták szállítani.

Az An-12-es az előzetes tervek szerint az ammáni repülőtéren technikai megállót hajtott volna végre, üzemanyag-felvétel céljából. A rakomány veszélyessége miatt a görög mentőegységek a hadsereg közreműködését kérték.

Az AVHerald bejegyzése szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a repülőgép egyik hajtóműve már a levegőben kigyulladt, a tűz pedig átterjedt a szárnyra is. A becsapódást követően hatalmas tűzgömb keletkezett egy, a közösségi médiában közzétett felvétel szerint.