Címlap Címkék Halálos baleset

Címke: halálos baleset

Járó repülőgép-hajtómű szippantott be egy embert Schipholon

Halálos baleset történt az amszterdami repülőtéren szerda délután, a KLM Billundba induló repülőgépének már járó hajtóművébe került egy ember, az illető életét veszítette.

Lezuhant egy Douglas C-54-es Alaszkában

Mintegy hat perccel a Fairbanks repteréről végrehajtott felszállás után lezuhant az Alaska Air Fuel légitársaság Douglas C-54D-DC Skymastere, a fedélzeten tartózkodó két pilóta életét veszítette.

A pilóta rosszulléte okozhatta a szombati repülőgép-balesetet

A KBSZ vizsgálja a két halálos áldozatot követelő esemény körülményeit, az eddigi információk és egy akciókamera felvétele szerint a pilóta rosszulléte okozhatta az Extra 330L lezuhanását.

Harminc éve történt az Aeroflot A310-esének katasztrófája

Az Aeroflot 593-as, Moszkva–Hongkong járatát teljesítő Airbus 1994. március 23-án zuhant le, a 75 ember halálával végződő eseménysort a kapitány egyik gyermeke indította el, aki a pilótaülésben ülve elmozdította a szarvkormányt.

Harminc éve történt balesetről emlékezett meg az Aeroplex

A vállalatnál ezzel nem csak az elhunytak emlékét őrzik, de arra is visszatérően figyelmeztetnek: a repülésbiztonság és a munkabiztonság kéz a kézben járó részei a mindennapoknak, amiből soha nem lehet alább adni.

Egyetlen utasszállító repülőgépet ért halálos baleset 2023-ban

A légiközlekedés biztonságos évet zárt, a nepáli Yeti Airlines ATR 72-esének katasztrófáján kívül nem történt halállal járó baleset nagyobb kereskedelmi géppel, az eseményről egyébként a minap megjelent a végleges vizsgálati jelentés.

Egy ütközést követően leégett a JAL A350-ese a tokiói Haneda repülőtéren

Összeütközött a Japan Airlines Airbus A350-900-asa a japán parti őrség egyik repülőgépével leszállás közben, a légitársaság közlése szerint az utasszállító összes utasa és a személyzet is el tudta hagyni a fedélzetet, míg a másik gépen tartózkodó 6 főből 5 elhunyt.

Felvételeket vár a börgöndi balesetről és a lezuhant gépről a KBSZ

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) független szakmai vizsgálatához kéri a lakosság segítségét, a rendőrség pedig büntetőeljárást indított az ügyben.

Halálos baleset történt a börgöndi repülőnapon

Két ember életét veszítette, hárman súlyosan megsérültek a börgöndi légiparádén, amikor egy bemutató közben lezuhant a HA-RDM lajstromjelű, North American T-28 Trojan típusú veterán repülőgép.

Július 17: a légiközlekedés fekete napja

A mai a légiközlekedés történetének legsötétebb napja, az 1946 óta ezen a napon történt 17 légikatasztrófában összesen 927-en vesztették életüket.

Lezuhant a Magyar Honvédség Airbus H145-ös helikoptere Horvátországban

Kiképzési repülés közben lezuhant a Magyar Honvédség egyik Airbus H145-ös helikoptere Horvátországban.

Ketten életüket vesztették egy magyar kisgép balesetében

Svédországban a tengerbe zuhant egy magyar lajstromjelű sportrepülőgép vasárnap este, a fedélzeten tartózkodó két ember életét veszítette.

Fontos kérdésre nem adott választ a nepáli ATR katasztrófájáról kiadott előzetes jelentés

Kiadta előzetes jelentését a Yeti Airlines katasztrófájáról a nepáli bizottság, amely egyelőre nem tudta megállapítani annak okát, hogy miért került az ATR 72-es mindkét légcsavarja vitorla állásba a leszállás során.

Megvannak a Nepálban lezuhant ATR 72-es fedélzeti adatrögzítői

Megtalálták a Yeti Airlines vasárnap lezuhant ATR 72-500-asának mindkét adatrögzítőjét, a mentőalakulatok még két áldozat maradványait keresik.

Lezuhant egy belföldi járatot teljesítő ATR 72-es Nepálban

Az alacsony magasságon repülő ATR állásszöge hirtelen megemelkedett, majd a gép átesett, és egy éles balra dőlést követően földnek ütközött.

Jegesedés miatt lezuhant egy An-2-es Nyenyecföldön, ketten életüket vesztették

Jegesedés miatt lezuhant egy utasokat szállító An-2-es repülőgép hétfőn az észak-oroszországi Nyenyec Autonóm Területen, két ember életét vesztette.

Bővülő forgalom mellett is biztonságos év volt 2022 a légiközlekedésben

A növekvő járatszámok ellenére az elmúlt évek átlaga alatt volt a repülőgép-katasztrófákban meghaltak száma 2022-ben, a legtöbb áldozattal járó esemény szándékos lehetett.

Tűzoltójárművel ütközött és kigyulladt egy felszálló A320neo

Egy repülőtéri tűzoltójárművel ütközött össze nagy sebességgel a LATAM Airbus A320neója a limai repülőtéren, a balesetben két tűzoltó életét veszítette, a repülőgépben súlyos károk keletkeztek.

Oldtimer repülőgépek ütköztek egy dallasi légibemutatón

Összeütközött egy Boeing B-17 Flying Fortress bombázó és egy Bell P-63 Kingcobra vadászgép a Dallas Executive repülőtér felett, mindkét gép lezuhant és felrobbant, hat ember veszítette életét a balesetben.

Lezuhant egy Canadair CL-415-ös tűzoltógép Szicíliában

Egy hegyvidéki területen végrehajtott tűzoltási művelet közben lezuhant az I-DPCN lajstromjelű Canadair CL-415-ös, mindkét pilóta életét veszítette.

A Balti-tengerbe zuhant egy Cessna Citation üzleti repülőgép

Vasárnap este a Balti-tengerbe zuhant egy osztrák lajstromjelű Cessna Citation, miután utazómagasságon továbbrepült célállomása felett, és személyzete hosszú időn keresztül nem válaszolt az irányítás hívásaira.

Motorkerékpárral ütközött egy A320neo, ketten meghaltak

Motorkerékpárral ütközött a TAP Guinea fővárosában leszálló Airbusa, két ember életét veszítette, a repülőgép hajtóműve megsérült.

Lezuhant egy ukrán An-12-es szállítógép Görögországban

Hajtóműhiba miatti kényszerleszállás közben balesetet szenvedett egy ukrán légitársaság áruszállító repülőgépe, túlélőket nem találtak.

Megtalálták a Horvátországban balesetet szenvedett Cessna 182-es roncsait

Senki sem élte túl a horvátországi kisrepülőgép-balesetet.

Megtalálták a vasárnap eltűnt nepáli Twin Otter roncsait, nincs túlélő

Hétfőn megtalálták a Tara Air DHC-6-300 Twin Otterének roncsait, a gép előző nap tűnt el 22 emberrel a fedélzetén, túlélőket nem találtak.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.
Hirdetés
Translate »