Exkluzív kilátásban lehet majd részük azoknak a BBJ utasoknak, akik a Boeing repülőgépgyár magángép részlegétől megrendelik azt a különleges, új kiegészítőt, amely panoráma kitekintést biztosít a fedélzetről. A kimondottan a Boeing Business Jethez készülő panoráma ablakot a gyártó, Fokker Services az idei genfi EBACE (European Business Aviation Conference and Exhibition) szalonon mutatta be.

Kapcsolódó cikk, előzmény Boeing Business Jets premier az EBACE szalonon

A holland Fokker és az amerikai repülőgépgyár Boeing Business Jets (BBJ) részleg összefogásának eredményeképp lesz rendelhető az a még az exkluzív magángépek szegmensében is egyedülálló, nagyméretű panoráma kabinablak, amelyet a május 20-22. között a genfi EBACE kiállításon mutatott be a nagyközönségnek a két cég.

Az utaskabinból kínálkozó panorámát három szokványos kabinablaknál is nagyobb, egész pontosan 54.5 inches, vagyis csaknem 140 cm széles felület fogja biztosítani. Az új, minden eddiginél tágasabb kilátást biztosító ablak ráadásul magasságban 19.5 inches (majdnem 50 cm) lesz, amely körülbelül 40%-kal tesz túl a jelenlegi, hagyományos ablakok méretén.

A Fokker Services panorámba ablaka minden bizonnyal kedvelt eleme lesz a különlegesebbnél különlegesebb enteriőröket kiépíttető megrendelők körében. A visszajelzések a gyártó állítása szerint már most nagyon kedvezőek. Először az 1-es BBJ-ként ismert, vagyis a Next Generation 737-700-ason alapuló kivitelhez lesz elérhető, de a későbbiek során ugyanezen MAX változatához is választható extra lesz.

A hivatalos közlemény nem említi, de a flightglobal.com légiközlekedési szaklap James Aspelltől, a Fokker Services alelnökétől származó információi szerint a forgalomba vezetéshez szükséges hatósági engedélyeket – a tanúsító program elvégzését követően – 2015 harmadik negyedévére szerezheti meg az új ablak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségtől (EASA), valamint az amerikai Szövetségi Légügyi Hivataltól (FAA).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Boeing Business Jets 737-700. (Fotó: Boeing Company)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!