Megérkezett Kuala Lumpurba a Malaysia Airlines ötödik Airbus A380-asa. A flotta hamarosan teljessé is válik, ugyanis a malájziai légitársaság összesen hat darab Superjumbót rendelt az európai repülőgépgyártól.

Február 23-án, szombaton érkezett meg a Malaysia Airlines ötödik Airbus A380-as óriásgépe Kuala Lumpur nemzetközi repülőterére. A 9M-MNE lajstromú, 094-es gyári számú A380-841-est Ahmad Dzulkarnain Hj Hussein kapitány és Alfif Afham első tiszt repülte haza az Airbus gyár toulouse-i átadó központjából.

A Malaysia Airlines tavaly májusban vette át első, 9M-MNA lajstromú A380-asát és ezzel a világon nyolcadik légitársaságként állította szolgálatba a típust. A vállalatnak összesen hat darab Superjumbóra van rendelése. Az ötödik gép átvételét megelőzően legutóbb tavaly október végén csatlakozott a flottához Airbus A380-as (9M-MND).


A Rolls-Royce Trent 900 hajtóművekkel rendelt A380-asok 494 üléses kialakításban közlekednek a Malaysia Airlines útvonalhálózatában. A kétszintes fedélzeten 8 első-, 66 business-, és 420 turista osztályú ülés áll az utasok rendelkezésére.

Az ötödik A380-as megérkeztével a típus Kuala Lumpur és Párizs között is szolgálatba áll. Malaysia Airlines Superjumbo a menetrend szerint március 1-jén közlekedik először a francia fővárosba, amely Londont követően a második A380-assal teljesített európai célállomása a légitársaságnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A380-as a flotta 282 üléses Boeing 777-200ER típusát váltja a napi rendszerességű párizsi útvonalon.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!