Új légitársasággal bővült a Szuhoj Superjet 100-as üzemeltetőinek köre. A mexikói Interjet az idei Párizsi Légi Szalonon vette át az első SSJ-100-as típusát.

Kapcsolódó cikk, előzmény Elkészült az első Interjet Superjet festése

Meghatározó mérföldkőhöz érkezett a SSJ-100-as program: megkapta első Superjet 100-asát a típus első nyugati üzemeltetője, az Interjet. A mexikói légitársaság összesen 20 darabot rendelt az orosz gyártmányból, de szerződésük további 10 gépre opciót is tartalmaz. A regionális járatok teljesítésére alkalmas típus meghajtásáról két PowerJet SaM 146 típusú sugárhajtómű gondoskodik.


A mexikóiak első SSJ-100-asát a nyugati megrendelőkre specializált SuperJet International és az Interjet Párizsba, a Le Bourget-ra is elhozta, ahol a légi szalon kiállítósorán a vendégek közelről is szemügyre vehetik az olasz Pininfarina stúdió tervezte 93 üléses kabinbelsőt.

Az Interjet 2005-ben kezdte működését. A low-cost modellt követő vállalat flottája 38 darab, egyenként 150 üléses Airbus A320-as típusból áll. A légitársaság a jövőben is számít az európai keskenytörzsű gyártmányra, ugyanis 40 darab A320neo-ra van érvényes rendelésük.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!