Már Párizsból is indít hosszútávú járatokat a Norwegian diszkont légitársaság, a piros-fehér Boeing 787-esekkel Los Angelesbe, New Yorkba és Fort Lauderdale-be repül majd a norvég társaság.

A Norwegian tájékoztatása szerint július 29-ével indítják be a párizsi hosszútávú járatokat, amelyeket a rövidtávúaktól eltérően nem Orlyról, hanem Charles de Gaulle repülőtérről közlekedtetnek majd. Az üzemelés első évében a norvégok 212 ezer széket kínálnak a 291 fős kapacitású Boeing 787 Dreamlinerekkel.

Bjorn Kjos, a cég vezérigazgatója azt mondta, alig három éve indították el hosszútávú üzletágukat, azóta 38 útvonalat üzemeltetnek Európa és az Egyesült Államok között, többet, mint bármelyik európai légicég. A párizsi az ötödik olyan európai bázisuk lesz London, Koppenhága, Oslo és Stockholm után, ahonnan hosszúátvú járatokat üzemeltetnek.

Fotó: Norwegian Air Shuttle | © AIRportal.hu

Fotó: Norwegian Air Shuttle


A Norwegian Franciaországban a bővítéssel 12 repülőtérről 31 járatot üzemeltet majd, Párizs mellett Ajaccióba (Korzika), Bastiába, Biarritz-ba, Bordeaux-ba, Grenoble-be, Marseille-be, Montpellier-be és Nizzába is repülnek, és hálózatukban elérhető a Francia Antillákon Guadeloupe és La Martinique is. A francia piacon a légicég 967 ezer utast szállított 2015-ben, 4,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegiant több kritika is érte hosszútávú járatfejlesztése miatt, a szakszervezetek szerint azért szervezte ki egy másik cégbe ezt a szolgáltatást, hogy kevesebb fizetésért tudja a hajózó személyzetet foglalkoztatni. Emiatt márciusban 11 napig sztrájkoltak a skandináv pilóták, majd megállapodtak arról, hogy leányvállalatoknál is alkalmazhatják őket, cserébe három éves munkaszerződést kapnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!