Felfüggesztette repülőtereinek értékesítési folyamatát, a budapesti Liszt Ferenc repülőteret is tulajdonló vállalat, a Hochtief – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Nincs előrelépés, ezért felfüggesztette repülőtereinek értékesítési folyamatát a Hochtief. A 2011-ben megkezdett értékesítés nem járt sikerrel. „A piaci környezet sokkal nehezebb, mint az várható volt” – nyilatkozta a Hochtief szóvivője, aki rögtön hozzátette, hogy vállalatának továbbra is stratégiai jelentőségű célja a Hochtief repülőterek értékesítése.

A vállalat, amelynek az athéni, budapesti, sydney-i, tiranai és düsszeldorfi, valamint hamburgi repülőterekben van tulajdonrésze 2011 májusában kezdte meg az értékesítési eljárást. Akkori elvárásaik szerint nagyságrendileg 1.9 milliárd dolláros bevételre számítottak. A Hochtief azonban nem járt sikerrel. Egy névtelenséget kérő, a vevői oldalról érintett üzletember úgy nyilatkozott, hogy „az ügy egy tappottat sem mozdul előre”.

2011 nyarán változás történt a Hochtief háza táján, ugyanis a spanyol építőipari vállalat, az ACS (Actividades de Construcción y Servicios) többségi tulajdont szerzett a német vállalatban. A spanyol fél színrelépésének személyi vonatkozási is lettek: távozott ugyanis a cégtől a reptéri üzletért felelős igazgatótanácsi tag, Martin Rohr.

Az eddigi érdeklődők között volt a francia Vinci, a kínai HNA Group és a német RREEF konzorcium.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Reuters (2012. január 14.) / Fotó: Hochtief AirPort

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!