Újabb cikkünk a témában: A reményekkel együtt a Q400-asok is elszálltak

Információink szerint hamarosan visszaadásra kerülhetnek a lízingcégnek a Malév De Havilland Canada DHC-8-402Q (Dash 8 ) típusú repülőgépei is.

A Malév 4 darab Q400-ast üzemeltetett, a HA-LQA/B/C és a Malév 65 éves évfordulós – retró – festését viselő, HA-LQD (képünkön) lajstromjelű gépeket.

A HA-LQA és LQD lajstromjelű repülőgépek hamarosan távozhatnak Ferihegyről. Úgy tudjuk, hogy a gépek felkészítése már megkezdődött, azaz napokon belül várható a távozásuk.

Update 14:30 Terv szerint lesz athuzas. 15 ora korul varhato az indulas, mindket gep megy a legfrissebb informaciok szerint. Bizunk benne, hogy nem merul fel ujabb problema es nem lesz tovabbi keses.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Update 14:25 Tankolnak a gepek es ha kifizettek, azonnal indulnak. Irany 13 jelenleg.

Update 14:15: a Budapest Airporttól kapott információink szerint egyelőre csúszik az indulás, mert nem érkezett még meg a szükséges dokumentum.

12:37 Update : Az LQA rövidesen -némi papírmunka után- távozik Budapestről. A személyzet a gépen tartózkodik, az APU be van kapcsolva. Az LQDénest kitolták a hangárból és a felkészítése elkezdődött.

10:47 Update : Az LQA a repülési terv szerint MAH5700-as járatszámmal 10:05-kor indult volna. A személyzet megérkezett, a légijárművet hamarosan megtankolják, majd útjára indítják. Az LQD tervezett indulása 13:00, járata MAH5712 lesz. Az LQA esetében már bizonyos hogy késve indul, ez könnyen igaz lehet a másik gépre is.

Update: A HA-LQA és a retró festésű HA-LQD 2012. február 10-én, pénteken távoznak a Norvégiában található Torp repülőterére a tervek szerint. Az LQA tervezett kirepülése 9 óra, míg az LQD 13 óra utánra várható. Természetesen ezek az időpontok még változhatnak.

A HA-LQB lajstromjelű repülőgép jelenleg Innsbruckban van karbantartáson, feltehetően direktben onnan kerül visszaadásra a lízingcégnek. A HA-LQC sorsa egyelőre tisztázatlan.

A média tévesen állította, hogy vasárnap a HA-LOP lajstromjelű Boeing távozott utolsóként Ferihegyről, a 4 db Q400-ason kívül Budapesten van még a HA-LOB lajstromjelű Boeing 737-7Q8-as, amely jelenleg az Aeroplex ACE hangáraiban van ápolás alatt.

A HA-LOB érkezett annak idején elsőnek a seattle-i Boeing gyárból, mint a Malév első átvett Boeing 737NG repülőgépe. A „LóBéla” – ahogy Maléves körökben nevezik a gépet – feltehetően a szükséges szerelési munkák elvégzését követően távozik Ferihegyről, azonban egyelőre nincs információnk ennek időpontját illetően.

Korábbi cikkeink:
Kutyaszorítóban a repülőtér – borulhat a koncepció
Liszt Ferenc libalegelő: kivonul az American és a Delta
Eltávozott a HA-LOP MALÉV Boeing 737-7Q8 is
14 Malév Boeing végleg elrepült Ferihegyről

BASe Embraer 120-asai sem repülnek többet Malév hívójellel

A BASe (Budapest Aircraft Service) a Malév számára repült rövid távú desztinációkra irányuló járatokat Malév járatszámmal. A BASe 3 darab Embraer EMB-120ER Brasilia típusú repülőgépet üzemeltet, HA-FAI, HA-FAL és a HA-FAN (képünkön) lajstromjellel. Legfrissebb információk szerint a cég a charter piacon próbál megélni a jövőben.

Kivonul a Moldavian és a Carpatair

Nem okoz nagy meglepetést, hogy a hét végétől a Moldavian és a Carpatair járatai sem jönnek többet Ferihegyre. A Saab2000-es típusú turboprop repülőgépekkel a Malév járataira „ráhordást” végező társaságok részéről érthető, hogy a Malév megszűnésével, érdekmúlás következtében kivonulnak Ferihegyről.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!